Hapanjuurileipä on tuote, joka sopii monelle, jolle tavallinen leipä tuottaa vatsavaivoja tai muita oireita. Tästä asiasta on vakuuttunut itseoppinut juurileipuri, joka toivoo, että yhä useampi suomalainen löytäisi hapanjuurileivän hyödyt.
Leipuri paljastaa videolla niksejä leivän leipomiseen. 
Leipävallankumous-kirjan vastikään julkaisseen Eliisa Kuuselan mukaan hapanjuureen leivottu leipä sopii monesti myös niille, jotka eivät tavallista leipää pysty nauttimaan.
– Minulla oli ennen vatsan turvotusta ja kaikkea mahdollista, ja olin vakuuttunut siitä, että minulla oli gluteeniyliherkkyys. Sitten löysin leivän, jota pystyin syömään, itseoppinut juurileipuri Kuusela kertoo hetkestä,, jolloin hän niin sanotusti haksahti juurileivän pariin.
Leivän ravinteet eivät välttämättä imeydy
Sen lisäksi, että hapanjuurileipä on vatsaystävällinen, se on Kuuselan mukaan myös nopeasti leivottua leipää terveellisempi vaihtoehto.
Yksi syy hapanjuurileivän terveellisyyteen liittyy viljan sisältämään luontaiseen suoja-aineeseen, fytiinihappoon. Fytiinihappo suojelee viljaa tuholaisilta, mutta samalla se myös kapseloi ravintoaineet viljan sisälle.
– Ensinnäkin, fytiinihappo alkaa ärsyttää vatsaa, sillä vilja on sitä mieltä, että älä syö minua. Se vaan halua jatkaa sieltä pois.

