Tertullinen aseita? Alepan kuittiin lipsahti outo teksti

kuitti, aseet
Helsinkiläisen ruokakaupan kassakuitti herättää ihmetystä.

Helsinkiläisnaisen ruokakauppareissu sai kummallisen käänteen, kun hän katsoi kassakuittiaan pakattuaan ostoksensa.

Varhain aamulla 2.9.2015 Alepa Hämeentiellä asioinut helsinkiläinen Riina Lappalainen ei ollut uskoa silmiään vilkaistuaan kassakuittiaan. Sen sijaan, että kuittiin olisi merkitty hänen ostamansa banaaniterttu, luki kuitissa teksti "aseet".

– Huomasin tekstin, kun katsoin kuittia jälkijunassa kassalla, Lappalainen kertoo Makuja.fi:lle.

Kassakuittiin lipsahtanut teksti sai aikaan hämmennystä.

– Kello oli vähän yli kuusi aamulla, enkä ole aamuihminen, niin mietin ensin, että onko tämä totta, Lappalainen nauraa.

Alepassa ei tietenkään myydä aseita, ja kuittiin lipsahtanut teksti sai aikaan ihmetystä.

– Olihan se vähän hämmentävää. En ymmärrä miksi heillä olisi sellainen koodi. Olisiko se ruokailuvälineitä varten? Lappalainen miettii.

Kyseessä näppäilyvirhe

Helsinkiläisen Alepa Hämeentien apulaispäällikko Mika Hurskainen kertoo Makuja.fi:lle , että kummallisessa kuittimerkinnässä on kyse inhimillisestä erehdyksestä. Kassalla toiminut henkilö on erehdyksessä painanut kassaan väärän koodin.

– Siinä on käynyt näppäilyvirhe. Myyjän on ollut tarkoitus valita ryhmä, johon tuote kuuluu, mutta hän on painanut vahingossa väärän koodin, Hurskainen kertoo.

S-ryhmällä on lukuisten toimipaikkojen vuoksi käytössä lukuisia koodeja, joista vain murto-osaa käytetään esimerkiksi Alepoissa. Kauppojen tiedossa on tavallisesti vain ne koodit, joille on jotain käyttöä. Alepassa ei ole käyttöä aseet-tuoteryhmälle.

– Meillä ei luonnollisesti ole käytössä tuota koodia täällä, Hurskainen toteaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!