Mainos

Terassille menossa? Nämä virheet pilaavat oluesi!

Terassille suunnatessasi kannattaa olla tietoinen muutamasta virheistä, joihin sortuessasi saatat pilata nautinnollisen juomahetkesi.

Terassilla on mukava nauttia oluestaan auringossa, mutta muutama tärkeä asia kannattaa pitää mielessä, jotta kokemus olisi mahdollisimman onnistunut. Olutliiton puheenjohtaja Heikki Kähkönen varoittelee muun muassa, että olut kannattaa nauttia aina lasista, jotta se pääsisi kunnolla oikeuksiinsa.

– Missään tapauksessa ei kannata juoda muovituopista, Kähkönen sanoo.

Entä jos baarissa tarjotaan muovituoppia?

– Itse en ota muovituoppia vastaan. Joskus olen jopa kantanut omia lasituoppeja mukana repussa, Kähkönen nauraa.

Pikkutuoppeja pöytään

Pieniä tuoppeja juodessa tulee juotua vähemmän ja olut pysyy raikkaampana.

– Terassilla ollessa kannattaa ottaa pieniä, puolikkaita tuoppeja, koska auringonvalo tappaa ensimmäisenä ja lämpö on toinen – olut väljähtyy. Se tapahtuu jo kymmenessä minuutissa, Kähkönen varoittelee.

Tuoppiaan voi suojata valolta sanomalehdellä tai laittamalla lasinalusen tai jopa kännykän lasin päälle. Muissa maissa ollaan tosin jo edistyneempiä.

– Saksassa on puukansia, jotka laitetaan tuopin päälle suojaamaan. Ötökät eivät pääse lasiin, eivätkä aromit pääse karkaamaan.

Kähkönen muistuttaa myös, ettei olutta kannata juoda liian kylmänä, vaan 6–8-asteisena. Kotona jääkaapista otettaessa oluen voi siis antaa olla huoneenlämmössä jopa puolisenkin tuntia ennen nauttimista. Olut kannattaa myös kaataa aina lasiin.

– Tölkistä juodessa olut ei pääse oikeuksiinsa, koska nenä on tärkeässä roolissa, Kähkönen perustelee.

Näin olutta maistellaan! Katso video.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja