Huomioi oluen "pahimmat viholliset" – näin ammattilainen nauttii tuoppinsa!

shutterstock_49557526
Shutterstock

Tuopillinen olutta menee yllättävän helposti pilalle, jos se altistuu kahdelle "pahalle viholliselle".

Kuinka olut tulisi nauttia, jotta se olisi parhaimmillaan? Olutliiton puheenjohtaja Heikki Kähkönen kertoi Makuja.fi-sivustolle haastattelussa, että oluttuopilla on kaksi vihollista, jotka pilaavat makuelämyksen alta aikayksikön.

– Paahtava aurinko ja muovituoppi ovat oluen pahimpia vihollisia, Kähkönen kertoo.

Muovituopissa oluen maku ei pääse oikeuksiinsa

Asiantuntija huomauttaa, että kesällä olutlasin valinnan kanssa kannattaa olla tarkkana, istuipa sitten ravintolan terassilla, saunan portailla taikka rantakalliolla. Olutta ei kannattaisi koskaan nauttia muovituopista.

– Olut on elävä ja tuore tuote.  Letkumukissa oluen aromit karkaavat alta aikayksikön, Kähkönen toteaa.

– Heitä tänä kesänä pois muovituopit ja nauti oluesi aidosta lasista tai savituopista, Kähkönen kannustaa.

Vältä oluen väljähtyminen

Toinen oluen pahimmista vihollisista on väljähtyminen. Kun tarkoitus on välttää oluen väljähtyminen, on hyvä kiinnittää huomiota siihen, ettei olut altistu suoraan auringonvalolle, eikä se seiso lasissa pitkiä aikoja.

– Viisas valitsee terassilla pienen tuopin, sillä pieninä annoksina juoma pysyy varmasti tuoreena. Tosin tiskillä käynnit tihenevät, mutta se on pieni vaiva väljähtyneen oluen rinnalla, Kähkönen neuvoo.

– Muista huuhdella lasi jokaisen nautitun oluen jälkeen! Kähkönen vinkkaa.

Katso videolta tunnelmia MTV:n olutmakutestistä!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!