Mainos

"Temppu, jolla perunoista saa takuuvarmasti rapeita" – tässä on täydellisten paistettujen perunoiden salaisuus

Paistetut perunat ovat herkullinen lisuke ruoalle kuin ruoalle. Näin valmistat potuista täydellisen rapsakoita.

Kerroimme viime syyskuussa, miten valmistuvat vastustamattoman hyvät kreikkalaiset paistetut perunat. The New York Times esitteli tuolloin kreikkalaisen perunareseptin, jossa potuista saa simppelillä tavalla uunissa valmistamalla täydellisen makuisia. Klassiset kreikkalaiset perunat paistetaan uunissa oliiviöljyssä, sitruunamehussa ja kanaliemessä. Perunalohkot imevät itseensä maukasta nestettä, jolloin ne pysyvät mehevinä sisältä ja paahtuvat päältä ihanan rapsakaksi.

Nyt ruokasivusto The Kitchn esittelee toisen toimivan tekniikan rapeisiin paistettuihin pottuihin. Pommes persillade eli paistetut perunat valkosipulilla ja lehtipersiljalla valmistuvat helposti kotikeittiössä.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

– Tässä on temppu, jolla perunoista saa takuuvarmasti rapeita. Keitä kuutioituja perunoita suolavedessä kymmenisen minuuttia, kuivaa ne talouspaperilla ja anna jäähtyä vähintään 10 minuuttia, jotta neste haihtuu. Paista sitten perunat pannulla rasvassa, The Kitchn-sivustolla opastetaan.

Ku paistinperunoihin lisätään vielä valkosipulia, lehtipersiljaa ja parmesaania, lopputulos hipoo täydellisyyttä. 

***

Tee kotona myös helsinkiläisravintolan ylistettyä perunamunakasta:

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja