Ananakset ovat outoja: ne näyttävät kummallisilta eivätkä ole kaikista helpoimpia hedelmiä käsitellä. Mutta tiesitkö näitä faktoja tästä maukkaasta tropiikin herkusta?
Ananakset ovat herkullisia, mutta kenties vähän tuntemattomampia hedelmiä. Lue mielenkiintoiset ananasfaktat!
Ananas poistaa nestettä kehosta
Ananas on tunnettu ja tehokas diureetti eli se saa kehon nesteet liikkumaan. Ananas sopii hyvin tervelliseksi välipalaksi, kokeile vaikkapa raejuuston kera!
Ananas sisältää bromelaiinia
Ananaksen sisältämä bromelaiini-entsyymi toimii lihasrelaksanttina ja edistää ruoansulatusta. Se sisältää myös kemikaaleja, jotka tutkitusti ehkäisevät syöpäsolujen kasvamista. Bromelaiinin vuoksi ananaksen syöminen voi myös kirvellä suussa.
Ananas sopii lihakastikkeisiin
Ananas pehmentää lihan makua, koska sen sisältämä bromelaiini hajottaa proteiinit.
Ananas ei kypsy hetkessä
Ananaksen kypsyminen syöntikelpoiseksi kestää liki 3 vuotta!
Vihreä ananas voi olla kypsä
Väri ei yllättäen kerro mitään ananaksen kypsyysasteesta. Ananas voi olla vihreä tai ruskea vain sen mukaan, missä ananas on kasvanut. Vihreä ananas voi siis olla ihan yhtä makea ja kypsä kuin ruskeakin ananas.
Ne eivät kasva puussa
Voisi kuvitella, että ananakset kasvaisivat kätevästi puussa, mutta tosiasiassa ananakset kasvavat maassa.
Miten ananasta kannattaa käsitellä?
Miten ananas kannattaa leikata? Katso Katsomosta Mitä tänään syötäisiin? -vinkkivideo.
Ananas korvaa kurpitsan halloweenina...
... ainakin Havaijilla.
Lähde: Huffington Post
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.