Tehostaa aineenvaihduntaa ja pitää kylläisenä pitkään – yksi ainesosa tekee tutusta salaatista entistäkin terveellisemmän

kanasalaatti salaatti
Proteiinipitoinen kanasalaatti pitää nälän poissa pitkään. Shutterstock

Tuntuuko olosi viikonlopun jäljiltä raskaalta? Tuntuuko sinusta siltä, kuin aineenvaihduntasi junnaisi paikoillaan? Älä huoli, sillä yhdellä aterialla voit saada aineenvaihduntasi hyrräämään ja viikon kunnolla käyntiin.

Tämä kanasalaattiresepti auttaa nälkää pysymään poissa samalla, kun sen yksi salainen ainesosa auttaa käynnistämään aineenvaihduntasi. 

The Today Shown terveys- ja ravintoasiantuntija Joy Bauerin kevyt ja helppo kanasalaatti on täynnä proteiinia, joka auttaa hillitsemään mielitekoja ja pitää nälän pitkään poissa. Saatat taatusti myös pitää uutisesta, jonka mukaan proteiinin syöminen kuluttaa energiaa enemmän kuin rasvan ja hiilihydraattien.

Lisäksi tutkimukset osoittavat, että mausteinen ruoka voi auttaa kiihdyttämään aineenvaihduntaasi. Joten lisäämällä kanasalaattiisi muutaman jalopenon tai mausteista chilikastiketta, teet tästä salaatista entistäkin terveellisemmän vaihtoehdon lounaallesi tai päivällisellesi.

Tulinen kanasalaatti (yksi annos) 

150 g kypsää broilerin rintafileetä
1 rkl kevytmajoneesia ai kreikkalaista jogurttia
2 tl hienonnettua sipulia
1 tl hienonnettua varsiselleri
Loraus Sriracha-chilikastiketta
Jalopenoja viipaloituna
Salaattia, täysjyväleipää

Kuutioi broilerin rintafile ja lisää kulhoon. Lisää joukkoon majoneesi tai jogurtti, sipuli, selleri ja chilikastike. Sekoita hyvin. Nostele täyte salaatin tai vaihtoehtoisesti täysjyväleivän päälle. viimeistele jalopenoilla.  

Lähteet: Today, JoyBauer

***

Tee itse herkullinen caesar-salaatti 0:27

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!