Teestä löytyi uskomaton terveyshyöty – jo kaksi kupillista päivässä riittää

tee, sitruuna
Shutterstock

Tee sekä sitrushedelmät ja -mehut on yhdistetty matalampaan riskiin sairastua munasarjasyöpään, kertoo tuore tutkimus.

East Anglian yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan ne naiset, jotka nauttivat flavonoleja ja flavanoneja, vähentävät näin merkittävästi riskiään sairastua epiteliaaliseen munasarjasyöpään.

Tutkimustiimi otti selvää yli 170 000 naisen ruokavaliotottumuksista yli kolmen vuosikymmenen ajan. Tutkijat huomasivat, että ne naiset, jotka nauttivat enemmän muun muassa teestä, punaviinistä, omenoista ja viinirypäleistä löytyviä flavonoleja, sairastuivat 31 prosenttia epätodennäköisemmin kuin ne naiset, jotka nauttivat tällaisia ruokia ja juomia vähemmän.

Tutkijoiden mukaan jo kaksi kuppia mustaa teetä päivässä riittää suojaamaan munasarjasyövältä.

Jos tee ei houkuttele, valitse appelsiinimehu tai muu sitrushedelmistä valmistettu mehu sen sijaan. Myös näissä juomissa on paljon syöpää vastaan taistelevia antioksidantteja.

Tutkimus julkaistaan marraskuussa American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.

LUE MYÖS:

Lähde: Shape

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja