Teehen laitetaan nyt juustoa – erikoinen yhdistelmä kerää suurta suosiota maailmalla!

shutterstock_1767561891
Toinen kuva Shutterstock, kuvakaappauksen lähde Instagram. Shutterstock, kuvakaappaus Instagram

Suomessa juusto ja tee ollaan totuttu yhdistämään korkeintaan juustoleivän ja teekupillisen muodossa, mutta aasialaisessa trendijuomassa raaka-aineet ovat oikeasti samassa lasissa.

Kermavaahto on jo vanha juttu ruokamaailmassa, sillä nyt trendijuomat päällystetään juustolla, tai tarkemmin juustokermalla. Kyseessä ei ole mikään juustoinen ruokakerma, vaan kermavaahto, johon on sekoitettu juustoa. Juustokermaa laitetaan aasialaisissa teemyymälöissä jääteen päälle.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Juoma on syntynyt Taiwanissa vuonna 2010, ja nykyisin siitä on muodostunut todellinen hitti Aasiassa. Juustotee-nimellä kulkeva sekoitus on nyt myös rantautunut Yhdysvaltoihin, josta sitä saa joistakin suurista kaupungeista, kuten Los Angelesista ja New Yorkista.

Alkuperäinen, taiwanilainen versio tehtiin juustojauheesta, mutta nykyisin monet tuotteeseen erikoistuneet yritykset tekevät kerman aivan oikeasta juustosta.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.


Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Juoman suosiota on selitetty esimerkiksi sillä, että juuston ja teen maut täydentävät hyvin toisiaan. Juustokerma tasoittaa hyvin teen luonnollista kitkerää makua, ja tekee siitä pirtelömäisemmän.

Juustotee on esimerkiksi HeyTea-nimisen kiinalaisen teekaupan valikoimassa, sillä he halusivat uusia makua, josta nuoret voisivat pitää. Teen karvas ensimaku voi tosin olla joillekin nuorille luotaantyöntävä kokemus.

Lähteet: Huffington Post, Metro, Instagram

***

Kokeile kotona tätä helppoa ja erikoista juomaa!


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja