Teeasiantuntija varoittaa: Ethän keitä samaa vettä useampaan kertaan vedenkeittimellä?
Jos todella haluat hyvän kupillisen teetä, kannattaa kiinnittää huomiota myös teeveden laatuun.
Englantilainen teeasiantuntija, teeyhdistyksen puheenjohtaja William Gorman varoittaa yleisestä virheestä, johon moni suomalainenkin sortuu. Gormanin mukaan samaa vettä ei pitäisi koskaan kuumentaa tai keittää useampaan kertaan vedenkeittimessä.
Teeasiantuntija kertoo veden uudelleenkeittämisen vievän vedestä sen happea ja typpeä, mikä johtaa huonoon teehen. Sen sijaan teetä voisikin uudelleenlämmittää suoraan mikrossa.
– Parempi ratkaisu on laittaa tee mikroon 15-20 sekunniksi. Kun lämmität teen mikrossa, sekoitat vain hieman juoman molekyylejä, eikä se vaikuta makuun, Gorman vakuuttaa.
Teenjuojien on myös syytä muistaa useampien teelaatujen menevän pilalle, jos ne hauduttaa kiehuvaan veteen. Tässä kätevä muistitaulukko:
lämpötila | haudutuskerrat | |
musta tee | 90–100°C | 2-3 |
pu'erh-tee | 95–97°C | 5-20 |
oolong-tee | 90–95°C | 4-6 |
vihreä tee | 70–80°C | 1-3 |
Lähteet: Mirror, Teekauppa
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan