Tee vain yksi muutos ruokavalioosi – voit tuplata rasvanpolton!
Jos paino ei tunnu millään putoavan, saattaa syy löytyä liian vähäisestä proteiinin saannista. Etenkin aktiivisesti liikkuvan olisi tärkeää kiinnittää huomiota proteiinin määrään osana omaa ruokavaliota.
Etkö hoikistu, vaikka tarkkailet mielestäsi syömiäsi kalorimääriä ja harrastat säännöllisesti liikuntaa? Ehkä sinun kannattaisi keskittyä vielä enemmän siihen, paljonko ruokavaliosi sisältää proteiinia. Riittävä proteiininsaanti nopeuttaa nimittäin tutkitusti painonpudotusta ja tehostaa rasvanpolttoa.
Keho kuluttaa enemmän energiaa polttaessaan proteiinipitoisia ruokia
Paljonko proteiinia sitten pitäisi syödä? Tarve on yksilöllistä. Mitä aktiivisempi elämä on, sitä enemmän myös proteiinia tarvitset. Proteiinia olisi hyvä syödä joka aterialla hiilihydraattien ja rasvan ohella. Liikuntaa säännöllisesti harrastavan kannattaa syödä proteiinia jopa 1–1,5 grammaa päivässä painokiloaan kohden.
Monet jo varmasti tietävät hyviksi proteiininlähteiksi kananmunat, lihan ja kalan. On kuitenkin hyvä muistaa, että myös kasvikunnan tuotteista, kuten pavuista ja linsseistä saa runsaasti proteiinia.
Muun muassa näissä kasvikunnan tuotteissa on proteiinia:
Kurpitsansiemenet: 25 grammaa per 100 grammaa
Mungpavut: 24 grammaa per 100 grammaa
Auringonkukansiemenet: 23,4 grammaa per 100 grammaa
Kvinoa: 18,4 grammaa per 100 grammaa
Täysjyväcouscous: 15 grammaa per 100 grammaa
Kaura: 11 grammaa per 100 grammaa
Linssit: 9 grammaa per 100 grammaa
Kikherneet: 8,5 grammaa per 100 grammaa
Maapähkinävoi (2 rkl): 8 grammaa
Ruusukaali: 3,5 grammaa per 100 grammaa
Lehtikaali: 3,4 grammaa per 100 grammaa
Pinaatti: 2,8 grammaa per 100 grammaa
Lähde: Fitsugar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan