Ei niin väliä -pasta on edullinen ja helppo arkiruoka: "Aineksia löytyy melkein aina kotoa"

nuudeliruoka
Arkiruoka syntyy nuudelista, soijarouheesta, kananmunasta ja vihanneksista. Kuvituskuva. Shutterstock

Tuntuuko, että viikosta toiseen pöydässä pyörivät aina samat reseptit? Arjen kiireiden keskellä ruoka halutaan useimmiten pöytään helposti ja nopeasti. MTV:n toimitus paljastaa parhaat arkiruokareseptinsä, jotka syntyvät alle puolessa tunnissa.

Kotiruoka on parhaimmillaan, kun se syntyy nopeasti edullisista raaka-aineista. Kauppaan ei välttämättä tarvitse ollenkaan lähteä, jos perusraaka-aineet ja joitakin kasviksia löytyy kaapista.

Makuja.fi:n uudessa juttusarjassa esitellään MTV:n toimituksen suosikki-arkiruokareseptejä, jotka on helppo ja nopea valmistaa.

MTV:n toimittaja Maria Aarnion Ei niin väliä -pastan aineksia voi valita helposti oman maun mukaan, ja niiden suhdetta vaihdella riippuen siitä, kuinka suuri nälkä on. Ruoka on erinomainen vaihtoehto niin kasvissyöjille kuin sekasyöjillekin.

– En välitä ruoanlaitosta lainkaan. Tämä syntyy nopeasti, ja aineksia löytyy melkein aina kotoa, Aarnio kertoo.

Ei niin väliä -pasta

1-3 pkt nuudeleita
Soijarouhetta
1-2 kananmunaa
(tai enemmän, miten itse haluaa)
Vapaaehtoinen vihannes (esim. sipuli, paprika, hernemaissipaprikapussi, mitä nyt pakastimessa/kaapissa sattuu olemaan, ei niin väliä)
Öljyä
Mausteita

Keitä vesi vedenkeittimessä.

Pane nuudelit astiaan, kaada kiehuva vesi päälle. Lisää sekaan soijarouhe. Anna tekeytyä hetki.

Paista sillä aikaa vapaaehtoinen vihannes pannulla. Jos haluat hienostella, käytä paistamiseen seesamiöljyä.

Kaada sekaan nuudelit. Paistele, kunnes nuudelit ovat hieman rapeutuneet.

Riko munat pannulle muun ruoan sekaan. Paista, kunnes muna on hyytynyt.

Mausta esimerkiksi nuudelipussin mausteella. Syö.

Resepti: Maria Aarnio

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja