Mainos

Tee kaksi pientä muutosta rutiineihisi – säästät ruokamenoissa helposti yli tuhat euroa vuodessa

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, kuinka paljon kulutat vuositasolla rahaa kahviin ja sämpylöihin ostamalla ne valmiina?

Kuin huomaamatta rahaa kuluu arkena pieniin ruokaostoksiin, kuten kahvikupillisiin ja sämpylöihin. Makuja.fi otti selvää, kuinka paljon vuositasolla olisi mahdollista säästää rahaa panostamalla itsetehtyyn aamiaiseen.

Säästöä jopa 1000 euroa vuodessa

Makuja.fi laski, kuinka paljon rahaa säästyisi vuositasolla, jos arkiaamuna ostetun kahvikupillisen ja sämpylän sijaan kahvi keitettäisiin kotona, ja aamupalaleipien valmistukseen varattaisiin jatkossa muutama minuutti aikaa. Parhaimmillaan omien aamupalarutiinien muuttamisella voi olla suuntaa-antavien laskelmien mukaan yli tuhannen euron arvoinen vaikutus vuosittaisiin ruokamenoihin. 

Kaikki artikkeliin määritellyt hinnat ovat suuntaa-antavia, ja ne on laskettu suomalaisille tutuimpien raaka-aineiden mukaan. Kaikista arkipäiviä koskevista laskelmista on vähennetty mahdollisimman realistisen kokonaissumman tavoittamiseksi neljän viikon kesäloma sekä viikon talviloma.

Keitä aamukahvit kotona

Kahvikupillisesta joutuu usein pulittamaan vähintään kaksi euroa, jos sen ostaa kodin ulkopuolelta. Kotona keitetylle kupilliselle tavanomaista kahvia hintaa kertyy sitä vastoin vain noin 5–6 senttiä, jos yhdestä kahvipaketista keittää kahvia noin 60 kupillista.

Säästöä jopa 457,10 euroa

Keittämällä yhden 1,5 desilitran kupillisen kahvia aamulla itse kotona, syntyy kustannuksia vuositasolla noin 13 euroa. Joka arkiaamu ostettu kahden euron kahvikupillinen kustantaa vuositasolla sitä vastoin peräti 470 euroa. Säästöä voi saada pelkän aamuisen kahvikupillisen muodossa aikaan vuositasolla täten helposti jopa 457,10 euroa.

Tee aamiaisleivät kotona

Täytetty sämpylä maksaa monessa suomalaisessa kioskissa ja kahvilassa noin 3–4 euroa. Kotona tehdyille yksittäisille leiville hintaa kertyy sitä vastoin vain muutamia kymmeniä senttejä yhtä täytettyä sämpylää tai kahta leipää kohden.

Säästöä jopa 728,50 euroa

Jos kioskista tai kahvilasta ostetun sämpylän keskimääräiseksi hinnaksi arvioidaan 3,50 euroa, tulee kodin ulkopuolelta joka aamu ostetun sämpylän tai kahden leipäpalan hinnaksi peräti 822,50 euroa vuodessa. Jos taas joka aamu käyttäisi aikaa muutaman minuutin ja rahaa 40 senttiä itsetehtyyn sämpylään tai kahteen leipään, olisi kustannus vuositasolla vain noin 94 euroa. Tällä tapaa aamiaisleipien hinnassa on helppo säästää peräti 728,50 euroa vuodessa. 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja