Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tee itse vanhanajan kermanekkuja – katso helppo resepti!

Hellapoliisin reseptillä kermanekut valmistuvat pehmoisiksi.
Hellapoliisin reseptillä kermanekut valmistuvat pehmoisiksi.Kati Jaakonen / Hellapoliisi
Julkaistu 06.12.2015 08:01

MTV LIFESTYLE

Kermanekut ovat vanhanajan herkkua, jota moni muistelee lämmöllä. Verestä muistojasi ja valmista itse nekkuja!

Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen vinkkaa valmistamaan itse vanhanajan kermanekkuja. Nekut sopivat loistavasti naposteltaviksi sellaisenaan, jälkiruoan rooliin tai vaikkapa joululahjaksi läheiselle.

– Kermanekut ovat ihania makeisia, jotka ovat rakenteeltaan haukattavan pehmoisia, Hellapoliisi ylistää.

VINKKI! Kääntele kermanekut mantelirouheessa, kookoshiutaleissa, kuivatuissa marjajauheissa tai vaikkapa lakritsijauheessa.

Kermanekut

5 isoa tai 10 pienempää

50 g voita
2 dl sokeria
1 dl ruokosokerisiirappia tai tummaa siirappia
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria

Mittaa ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia usein sekoitellen.

Käytä sokerimittaria seoksen lämpötilan mittaukseen. Kun seos on 127 asteista, se on valmis.

Anna seoksen jäähtyä hetki.

Leikkaa leivinpaperista pienet suorakaiteen malliset osiot ja käännä ne nekun mallisiksi rulliksi.

Laita rullat sokeriastiaan pystyyn tai laita ne metallisiin voitaikinatöttörövuokiin.

Kaada seos vuokiin ja anna jähmettyä.

Voit laittaa vuoat myös jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.

Poista muoteista.

Leivinpaperi irtoaa kermanekun ympäriltä, kun nekku on ollut hetken aikaa huoneenlämmössä.

Tarjoa!

Resepti: Hellapoliisi

Lisää aiheesta:

Hurjan helpot halloween-herkut – nämä karmivat leivonnaiset onnistuvat lapsiltakin!Suloiset minipavlovat sulavat suussa – näihin kesäherkkuihin tulee himo! Paluu menneisyyteen: Ihastuttavat leivokset kesäjuhliin – milloin olet viimeksi syönyt?Ylioppilasjuhlien hittiherkku – katso helppo resepti!Hellapoliisin kermanekutKokeile miljonäärin toffeepaloja: "Vievät kielen mennessään"
HellapoliisiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Hellapoliisi
  • 26.10.17:25
    Ruoka

    Paras sienikastike! Helppo ja kermainen soosi Katin ohjeella

  • 4.1.17:34
    Ruoka

    Kaupasta saa nyt halvalla ainekset Katin lasagneen

  • 14.12.202409:43
    Jouluruoka

    Todella helppo ja supersuosittu salaatti joulupöytään: "Valmistuu muutamassa minuutissa"

  • 28.09.202417:03
    Sienet

    Paras tapa säilöä ja käyttää suppilovahverot – helppo ohje!

  • 27.07.202417:32
    Ruoka

    Katin kikka broilerin marinointiin: Tarvitset vain pienen pussin