Tee itse vanhanajan kermanekkuja – katso helppo resepti!

hellapoliisi
Hellapoliisin reseptillä kermanekut valmistuvat pehmoisiksi. Kati Jaakonen / Hellapoliisi

Kermanekut ovat vanhanajan herkkua, jota moni muistelee lämmöllä. Verestä muistojasi ja valmista itse nekkuja!

Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen vinkkaa valmistamaan itse vanhanajan kermanekkuja. Nekut sopivat loistavasti naposteltaviksi sellaisenaan, jälkiruoan rooliin tai vaikkapa joululahjaksi läheiselle.

– Kermanekut ovat ihania makeisia, jotka ovat rakenteeltaan haukattavan pehmoisia, Hellapoliisi ylistää.

VINKKI! Kääntele kermanekut mantelirouheessa, kookoshiutaleissa, kuivatuissa marjajauheissa tai vaikkapa lakritsijauheessa.

Kermanekut

5 isoa tai 10 pienempää

50 g voita
2 dl sokeria
1 dl ruokosokerisiirappia tai tummaa siirappia
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria

Mittaa ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia usein sekoitellen.

Käytä sokerimittaria seoksen lämpötilan mittaukseen. Kun seos on 127 asteista, se on valmis.

Anna seoksen jäähtyä hetki.

Leikkaa leivinpaperista pienet suorakaiteen malliset osiot ja käännä ne nekun mallisiksi rulliksi.

Laita rullat sokeriastiaan pystyyn tai laita ne metallisiin voitaikinatöttörövuokiin.

Kaada seos vuokiin ja anna jähmettyä.

Voit laittaa vuoat myös jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.

Poista muoteista.

Leivinpaperi irtoaa kermanekun ympäriltä, kun nekku on ollut hetken aikaa huoneenlämmössä.

Tarjoa!

Resepti: Hellapoliisi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!