Raakasuklaan valmistaminen saattaa asiaan perehtymättömän silmissä näyttä pitkältä ja vaivalloiselta prosessilta. Näin ei kuitenkaan ole, vaan tätä terveysherkkua voi tehdä helposti myös kotona.
Raakasuklaata ei ole kotioloissa vaikeaa tehdä itse. Ravintoasiantuntija Jaakko Halmetoja ajautui itse valmistamaan raakasuklaata juuri siksi, että sen valmistaminen oli paljon helpompaa, kuin mitä hän oli kuvitellut.
– Jos alkaisin valmistamaan raakasuklaata nyt niin, että en olisi tehnyt mitään esivalmisteluja, minulta menisi 20 minuuttia siihen pisteeseen, että suklaa on jähmettynyt pakkasessa ja pääsee ottamaan ensipuraisut suklaasta, Halmetoja kertoo.
Raakasuklaa ei ole pelkkä herkku
Raakasuklaasta on tullut erittäin suosittu terveysherkku varsinkin urheilijoiden keskuudessa. Myös puhtaita raaka-aineita arvostavat ovat löytäneet raakasuklaan maailman.
Halmetojan mukaan raakasuklaa ei ole pelkästään maukas herkku, kun ajatellaan, että siihen voi lisätä esimerkiksi erilaisia rohdos- ja maustekasveja.
Muokkaa raakasuklaasta omaan makuun sopivaa
Raakasuklaan valmistuksessa hyvää on se, että sitä voi muokata helposti mieleisekseen.
