Tee itse superherkullinen friteeraustaikina: "Parempi kuin netin useimmat ohjeet"

flockler-image-sites1668-fritti
Jani Kinnunen

Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen jakaa blogissaan erityisen hyvän friteeraustaikinan reseptin.

Jani Kinnunen tunnustautuu blogissaan etenkin friteerattujen kasvisten ystäväksi. Puutarhasta löytyneiden, syötäväksi kelpaavien kurpitsankukkien innoittamana Kinnunen kehitti friteeraustaikinan, joka on rasvaisuudestaan huolimatta ilmavaa.

– Muotoilin ohjeista omani ja siitä tuli erittäin hyvä ja parempi kuin aiemmin kertomani, Kinnunen toteaa.

– Haluan frittiherkkua verhoavan taikinan taikinan olevan ilmavan rapsakka ja maukas. Tämä ei ole vielä täydellinen, mutta se paras, mitä olen saanut aikaan ja reippaasti parempi kuin netin useimmat ohjeet ovat, hän jatkaa.

Bloggaaja vinkkaa, että hänen taikinallaan voi verhota huoletta kaikenlaisia herkkuja uppopaistoa silmällä pitäen.

– Itse olin onnellisessa asemassa ja pääsin noukkimaan tusinan verran puutarhan kurpitsankukkia fritattavaksi, Kinnunen kertoo.

Katso Jani Kinnusen frittitaikinaresepti Sivumaku-blogista täältä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.