Tee itse päivitetty versio McDonald'sin suosikkiherkusta – poimi resepti!

Paleo-versio tunnetusta pikaruoka-annoksesta kiinnostaa maailmalla.

Paleo-ruokavalioon keskittynyt bloggaaja teki oman versionsa McDonald's-ravintoloiden McMuffin-sämpylästä – ja nyt sen voi tehdä kuka tahansa!

McMuffin-sämpylä on tuttu aamupala pikaruokaa rakastavien keskuudessa, mutta tiesitkö, että siitä on olemassa myös vähähiilihydraattinen paleo-versio?

Paleo-ruokavalio on metsästäjä-keräilijä-tyyppinen ruokavalio, jossa ei syödä muun muassa vilja- ja maitotuotteita. NomNomPaleo-ruokablogia kirjoittava Michelle Tam keskittyy maukkaisiin paleo-ruokavaliota noudattaviin resepteihin, minkä ansiosta hän on luonut myös oman versionsa McDonald's-ravintolan McMuffin-aamiaisesta.  


Tam on tehnyt myös pekoni-version tutusta herkusta. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Tamin reseptissä käytetään muun muassa munia ja raakamakkaraa, jonka voi naisen mukaan korvata halutessaan myös pekonilla. Pyöreä muoto tehdään pyöreiden pikkuleipämuottien avulla. 

Paleo-McMuffin

(resepti: Michelle Tam)

2 tl kirkastettua voita
noin 100 grammaa raakamakkaraa ilman kuorta
2 suurta munaa
suolaa
tuoretta, vastajauheutta mustapippuria
0,5 dl vettä
1 reipas ruokalusikallinen kotitekoista guacamolea (ei pakollista)

1. Ota kaksi korkeareunaista pikkuleipämuottia ja rasvaa niiden sisäpuolet kirkastetulla voilla. Täytä toinen muotti makkaralla ja laita se paistumaan voidellulle pannulle keskilämmöllä.  

2. Kun "pihvi" alkaa pitämään muotonsa, irrota muotti varovasti. Voit myös odottaa, että makkara irtoaa siitä kokonaan. Puhdista muotti ja voitele se uudestaan. 

3. Ota kaksi pientä kulhoa ja riko yksi muna kumpaankin. Riko keltuaiset haarukalla. 

Paleo-versio kerää tykkäyksiä myös somessa. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

4. Aseta muotit voidellulle, kuumalle pannulle ja kaada yksi muna kumpaankin muottiin. Mausta suolalla ja pippurilla.

5. Kaada vesi tasaisesti pannulle varoen, ettei sitä mene muotteihin, eivätkä munat rikkoonnu. Alenna paistolämpötila matalaksi ja aseta paistinpannun päälle kansi.

6. Anna paistua noin kolme minuuttia.

7. Kokoa annos lautaselle. Tam kehottaa lisäämään väliin vielä kotitekoista guacamole-kastiketta, sillä se on hänen oma suosikkiversionsa herkusta.  

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat