Tee entistä herkullisempia pipareita uudella tavalla – leivo kaksi taikinaa!

shutterstock_85442221
Shutterstock

Piparit ja joulu kuuluvat erottamattomasti yhteen, mutta vaihtelun vuoksi piparitaikinaakin on lupa tuunata!

Tuoreen leivontakirjan Makeaa joulua (readme.fi) äiti, Liisa Westerberg suosittelee lämpimästi kokeilemaan kahden maun piparkakkujen reseptiä. Vaalean, perinteisemmän taikinan rinnalle näihin moderneihin pipareihin tuodaan muun muassa lakritsin makua.

– Hauskoissa kahden maun piparkakuissa maistuu inkivääri ja lakritsi. Molempia taikinoita voi käyttää myös erikseen, Westerberg vinkkaa kirjassaan.

Kokeile rohkeasti!

Kahden maun piparkakut

Vaalea taikina

200 g voita
1 dl vaaleaa siirappia
2,5 dl sokeria
1,5 tl inkivääriä
2 kananmunaa
1 tl soodaa
8,5 dl vehnäjauhoja

Lakritsitaikina

200 g voita
1 dl muscovadosiirappia
2,5 dl sokeria
2 tl lakritsijauhetta
2 kananmunaa
1 tl soodaa
8,5 dl vehnäjauhoja

Valmista taikinat omissa kattiloissaan. Kiehauta voi, siirappi, sokeri ja mausteet kattiloissa. Anna seosten jäähtyä ja lisää joukkoon munat. Lisää sooda vehnäjauhoihin ja lisää siirappiseoksiin. Anan taikinoiden asettua jääkaapissa yön yli.

Kauli taikinoista ohuet levyt ja ota piparkakkumuotilla paloja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ota pienemmällä muotilla piparkakuista paloja ja vaihtele paloja tummien ja vaaleiden piparkakkujen välillä. Paista piparkakut 200-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi (5-8 minuuttia).

Lähde: Liisa Westerberg: Makeaa joulua (readme.fi)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!