Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tee entistä herkullisempia pipareita uudella tavalla – leivo kaksi taikinaa!

Shutterstock
Julkaistu 20.12.2016 20:01

MTV LIFESTYLE

Piparit ja joulu kuuluvat erottamattomasti yhteen, mutta vaihtelun vuoksi piparitaikinaakin on lupa tuunata!

Tuoreen leivontakirjan Makeaa joulua (readme.fi) äiti, Liisa Westerberg suosittelee lämpimästi kokeilemaan kahden maun piparkakkujen reseptiä. Vaalean, perinteisemmän taikinan rinnalle näihin moderneihin pipareihin tuodaan muun muassa lakritsin makua.

– Hauskoissa kahden maun piparkakuissa maistuu inkivääri ja lakritsi. Molempia taikinoita voi käyttää myös erikseen, Westerberg vinkkaa kirjassaan.

Kokeile rohkeasti!

Kahden maun piparkakut

Vaalea taikina

200 g voita
1 dl vaaleaa siirappia
2,5 dl sokeria
1,5 tl inkivääriä
2 kananmunaa
1 tl soodaa
8,5 dl vehnäjauhoja

Lakritsitaikina

200 g voita
1 dl muscovadosiirappia
2,5 dl sokeria
2 tl lakritsijauhetta
2 kananmunaa
1 tl soodaa
8,5 dl vehnäjauhoja

Valmista taikinat omissa kattiloissaan. Kiehauta voi, siirappi, sokeri ja mausteet kattiloissa. Anna seosten jäähtyä ja lisää joukkoon munat. Lisää sooda vehnäjauhoihin ja lisää siirappiseoksiin. Anan taikinoiden asettua jääkaapissa yön yli.

Kauli taikinoista ohuet levyt ja ota piparkakkumuotilla paloja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ota pienemmällä muotilla piparkakuista paloja ja vaihtele paloja tummien ja vaaleiden piparkakkujen välillä. Paista piparkakut 200-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi (5-8 minuuttia).

Lähde: Liisa Westerberg: Makeaa joulua (readme.fi)

Lisää aiheesta:

Itse tehty piparitaikina: Pomminvarma ja perinteinen ohje, jolla et voi epäonnistuaItse tehtyä piparitaikinaa ei voita mikään – tällä pomminvarmalla reseptillä onnistut takuuvarmastiPaluu menneisyyteen: Kotitekoista piparkakkutaikinaa ei voita mikään – tällä pomminvarmalla reseptillä onnistut taatusti!Piparitaikinan voi tehdä myös itse – näin onnistut!Maukasta tarjottavaa kahvipöytään: Leivo itse karkkikeksejä Entistä enemmän makua – tätä pannukakkureseptiä on pakko kokeilla!
JouluJouluMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Joulu
  • 22.10.13:38
    Matkailu

    Suomeen odotetaan ulkomaisen turismin ennätystalvea – globaali trendi jyllää eteenkin Lapissa

  • 20.10.17:22
    Ruoka

    Käsittämätön ilmiö: Kauppojen joulukalentereita ja -pipareita hävikkiin jo syyskuussa

  • 18.10.13:17
    Anssi Kela

    Suomirokin "Vihreä kuula" sai järjettömän joulukalenterin: Anssi Kela kertoo, miten aikoo selvitä yli 50 kilon syöntiurakasta

  • 15.10.14:24
    Ruoka

    Käsittämätön joulukalenteri myynnissä: "Peppuun sattunut viikon"

  • 8.10.07:58
    Lifestyle

    Mynämäellä tehtailtiin jo tonttulakkeja – "Meinaan lähteä tämän kanssa kauppaan"