Täytetyt munakoisot
Täytetyt kasvikset ovat loistava tapa hyödyntää tähteitä ja syödä kasviksia entistä maukkaammalla tavalla. Ostin viikonloppuna lampaan jauhelihaa ja munakoisoa ilman sen suurempaa visiota. Koska puutarha tuottaa ähkymäärää kesäkurpitsaa, päätin yhdistää nämä kasvikset ja lihan keskenään. Paistoin saman lihan isossa erässä ja jaoin sen kriittisellä hetkellä omanlaisiksi seoksiksi. Kesäkurpitsaohjeen löydät tästä.
Täytetyt munakoisot
neljälle (yhdessä täytetyn kesäkurpitsan kanssa)
2 munakoisoa
oliiviöljyä
2 tomaattia, siivutettuna
Täyte:
300 g lampaan jauhelihaa
1 sipuli, hienonnettuna
oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
50 g paahdettuja pinjansiemeniä
o,5 tl kanelia
suolaa
pippuria
Tomaattikastike:
0,5 prk tomaattimurskaa
0,5 tl kanelia
1 dl vettä
1 tl sokeria tai hunajaa
suolaa
pippuria
Halkaise munakoisot ja sirottele päälle suolaa. Anna tekeytyä 20 min ja pyyhi neste pinnalta. Tee tomaattikastike. Sekoita ainekset kattilassa ja anna hautua miedolla lämmöllä 20 min. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Koverra munakoisoista sisus pois niin, että niistä tulee "veneitä". Hienonna sisus. Kuumenna paistinpannu. Lorauta sille oliiviöljyä. Kuullota sipulia muutama minuutti. Kippaa mukaan jauheliha, valkosipuli ja munakoison sisus. Kun liha on ruskistettu, laita mukaan pinjansiemenet. Sekoita. Laita munakoisoveneet pellille tai vuokaan. Täytä ne jauheliha-munakoisoseoksella. Kaada päälle tomaattikastiketta. Asettele pinnalle tomaattiviipaleet. Kypsennä uunissa n. 45 min.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan