Tein juuri pari hienoa kreikkalaista ruokalöydöstä, pastitsion ja kota kapaman. Aloitetaan ensimmäisestä, joka on tavallaan kuin kreikkalainen makaronilaatikko tai sitten moussaka, jossa munakoisot ja perunat on korvattu pastalla.
Virallinen pastamuoto tottelee ruokalajin nimeä, mutta pastitsio-pastaa on Suomessa vaikea löytää. Kyseessä on paksu, bucatimainen pastaputki, jonka korvasin tässä pennellä. Tuloksena koko perheen lohturuoka, josta tulee varmasti kaikkien suosikki.
PS. Tsekkaa myös muut kreikkalaiset reseptit! Ja seuraa uusia ruokaseikkailuja Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.
Pastitsio
6-8 hlölle
800 g lampaan tai karitsan jauhelihaa
kasviöljyä paistamiseen
500 g pastaa (pitkää putkipastaa tai esim. penneä)1 punasipuli, hienonnettuna2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna800 g tomaattimurskaa1 rkl kanelia1 rkl tuoreita timjaminlehtiä1 rkl tuoreita oreganonlehtiä5 dl täysmaitoa60 g voita (4 rkl)3/4 dl vehnajauhojaihan hiukan jauhettua muskottia3 dl parmesaania, raastettunasuolaamustapippuria

