Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pastitsio – kreikkalainen ”makaronilaatikko”

Julkaistu 15.04.2019 09:43

Tein juuri pari hienoa kreikkalaista ruokalöydöstä, pastitsion ja kota kapaman. Aloitetaan ensimmäisestä, joka on tavallaan kuin kreikkalainen makaronilaatikko tai sitten moussaka, jossa munakoisot ja perunat on korvattu pastalla.

Virallinen pastamuoto tottelee ruokalajin nimeä, mutta pastitsio-pastaa on Suomessa vaikea löytää. Kyseessä on paksu, bucatimainen pastaputki, jonka korvasin tässä pennellä. Tuloksena koko perheen lohturuoka, josta tulee varmasti kaikkien suosikki.

PS. Tsekkaa myös muut kreikkalaiset reseptit! Ja seuraa uusia ruokaseikkailuja Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Pastitsio
6-8 hlölle
800 g lampaan tai karitsan jauhelihaa
kasviöljyä paistamiseen
500 g pastaa (pitkää putkipastaa tai esim. penneä)
1 punasipuli, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
800 g tomaattimurskaa
1 rkl kanelia
1 rkl tuoreita timjaminlehtiä
1 rkl tuoreita oreganonlehtiä
5 dl täysmaitoa
60 g voita (4 rkl)
3/4 dl vehnajauhoja
ihan hiukan jauhettua muskottia
3 dl parmesaania, raastettuna
suolaa
mustapippuria

Tehdään ensin lihakastike. Kuumenna paistinpannu ja lorauta pohjalle öljyä. Lisää sipulisilppu ja kuullota sitä pari minuuttia, lisää valkosipulisilppu ja kuullota minuutti. Lisää jauheliha ja ruskista se kauttaaltaan ja anna paistua, kunnes neste on haihtunut pannulta.

Lisää mukaan yrtit ja mausteet. Sekoita hyvin. Kippaa sekaan tomaattimurska ja sekoita. Kiehauta ja anna hautua hissukseen puolisen tuntia. Maista ja mausta.

Soosin hautuessa, laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja laita pastavesi kiehumaan.

Sitten valkokastikkeen tekoon. Lämmitä kattila melko miedolle. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi tai vähän yli. Sulata kattilassa voi. Lisää jauhot, sekoita seokseksi ja ruskista pari minuuttia. Kaada sekaan maito koko ajan sekoittaen, jotta kastikkeesta tulee tasainen. Anna kastikkeen kypsyä muutama minuutti ja varo polttamasta sitä pohjaan. Keitä pasta nippa nappa al denteksi suolatussa vedessä ja valuta se. Sekoita valkokastikkeeseen puolet parmesaanista. Mausta muskotilla, suolalla ja pippurilla.

Kaada pasta. Lisää sekaan 1 dl valkokastiketta ja 5 dl lihasoosia. Sekoita. Levitä päälle loput lihakastikkeesta ja sen päälle loput valkokastikkeesta. Ripottele pinnalle loput parmesaaniraasteesta.

Laita vuoka uuniin n. 30 minuutiksi tai kunnes pinta alkaa ruskistua. Ota uunista ja anna vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoamista.

pastitsio_vuoka

Lisää aiheesta:

Kari Aihisen lenkkimakkaralasagneSyntisen juustoinen pastavuoka ratkaisee arkiruokaongelmasi – tästä riittää useammalle päivälle!Italialainen makaronilaatikko – maistuu tämäkin koko perheellePasta Alfredo kolmeen tapaan. Kermainen pasta toimii myös kanalla.Vasikka-cannellonit anjovis-valkokastikkeellaLihapullat osa 20 - Klassinen lihapullapasta
karitsajauhelihalammasruokapastareseptipastavuokareseptikreikkalainen
Sivumaku/Jani Kinnunen

Tuoreimmat aiheesta

karitsa
  • 13.12.201913:32
    resepti

    Karitsaa kahdella tapaa, kyljyksenä ja krokettina maa-artisokkapyreen kera

  • 01.11.201913:39
    italialainen

    Karitsa-osso buco – talven upea lämmittäjä

  • 27.03.201819:36
    lammas

    15 x karitsa- ja lammasresepti

  • 21.03.201620:12
    karitsaresepti

    9 x lammasresepti

  • 15.03.201609:45
    karitsanpaisti

    Sherryssä haudutettu karitsanpaisti