Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täytetyt kesäkurpitsat

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 13.08.2012 08:45

Kesäkurpitsaa puskee edelleen täysillä. Kasvin kasvettua varsin kookkaaksi, myös hedelmiä tulee entistä enemmän. Olisi mielenkiintoista tietää, montako kiloa olemme kesän aikana sitä syöneet. Eikä edes kyllästytä vielä! Luomuna se maksaa kaupassa 3,90/kg. Taimi kustansi kolme euroa, joten varsin hyvä sijoitus! Meillä on niitä kaksi, mutta ensi vuonna ajattelin kasvattaa myös keltaisia.

Kesäkurpitsa on parhaimmillaan makkaran kokoisena, jolloin malto on kiinteä. Tämäntästä joku yksilö pääsee kasvamaan turhan isoksi. Siis sellaiseksi, joita marketit ovat pullollaan. Isohko kurpitsa toimi loistavasti, kun täytin sen lampaan jauhelihalla. Tein samaisesta lihasta samalla kertaa hiukan toisenlaista seosta, jolla täytin munakoison (resepti 14.8.12). Homma toimii varmasti myös naudan jauhelihalla. Mikäli teet molempia kerralla, kannattaa jauheliha ruskistaa kerralla yhdessä sipulin ja valkosipulin kanssa, jakaa se ja jatkaa ohjeiden mukaan. Makoisa illallinen, jossa kasviksia tulee syötyä kuin vahingossa (vinkvink).

Täytetyt kesäkurpitsat

neljälle (yhdessä täytetyn munakoison kanssa) 2 keskikokoista kesäkurpitsaa

300 g lampaan jauhelihaa

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

1 dl ranskankermaa

1 sipuli, hienonnettuna

1 dl parmesaania, raastettuna

hiukan muskottipähkinää

suolaa

pippuria

Halkaise kesäkurpitsat ja koverra ne "veneiksi". Ota sisus talteen ja hienonna sitä. Mikäli kurpitsa on todella suuri, voit puolittaa sen poikittain ja tehdä "suoraperäisiä veneitä". Mikäli vene keikkaa helposti, leikkaa pohjasta ohut suikale pois.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle, kaada siihen hiukan oliiviöljyä ja lisää valkosipuli ja kesäkurpitsan sisus. Hauduta kevyesti ja ota syrjään, kun neste on haihtunut liki kokonaan. Pyyhi pannu tai ota uusi ja kuumenna se. Lisää oliiviöljyä ja kuullota hetki sipulia. Lisää mukaan jauheliha ja ruskista se.  Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sekaan valkosipuli-kesäkurpitsaseos. Hauduta pari minuuttia ja ota jäähtymään. Sekoita mukaan ranskankerma, parmesaani ja raasta hiukan muskottipähkinää. Täytä kesäkurpitsaveneet seoksella. Aseta ne vuokaan tai pellille, jolle kaadetaan 1 cm syvyydeltä vettä. Peitä ruoka foliolla ja laita uuniin 45-60 minuutiksi. Ota folio pois ja paista vielä kaunis pinta 15 minuutin aikana.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Italialainen makaronilaatikko – maistuu tämäkin koko perheellePastitsio – kreikkalainen ”makaronilaatikko”Nuudeliwokki jauhelihalla, katkaravuilla ja yrteillä thai-tyyliinSe AITO Pasta Bolognese. Eikun Tagliatelle al Ragù alla Bolognese.Vasikka-cannellonit anjovis-valkokastikkeellaLihapullat osa 24: Leijonanpääpullat kiinalaisittain
jauhelihakeittiöpuutarhakesäkurpitsaresepti

Tuoreimmat aiheesta

jauheliha
  • 29.11.201909:11
    pasta

    Italialainen makaronilaatikko – maistuu tämäkin koko perheelle

  • 15.04.201909:43
    karitsa

    Pastitsio – kreikkalainen ”makaronilaatikko”

  • 28.03.201906:30
    thai

    Nuudeliwokki jauhelihalla, katkaravuilla ja yrteillä thai-tyyliin

  • 10.03.201919:35
    pastaresepti

    Se AITO Pasta Bolognese. Eikun Tagliatelle al Ragù alla Bolognese.

  • 26.12.201812:33
    cannelloni

    Vasikka-cannellonit anjovis-valkokastikkeella