Kesäkurpitsaa puskee edelleen täysillä. Kasvin kasvettua varsin kookkaaksi, myös hedelmiä tulee entistä enemmän. Olisi mielenkiintoista tietää, montako kiloa olemme kesän aikana sitä syöneet. Eikä edes kyllästytä vielä! Luomuna se maksaa kaupassa 3,90/kg. Taimi kustansi kolme euroa, joten varsin hyvä sijoitus! Meillä on niitä kaksi, mutta ensi vuonna ajattelin kasvattaa myös keltaisia.
Kesäkurpitsa on parhaimmillaan makkaran kokoisena, jolloin malto on kiinteä. Tämäntästä joku yksilö pääsee kasvamaan turhan isoksi. Siis sellaiseksi, joita marketit ovat pullollaan. Isohko kurpitsa toimi loistavasti, kun täytin sen lampaan jauhelihalla. Tein samaisesta lihasta samalla kertaa hiukan toisenlaista seosta, jolla täytin munakoison (resepti 14.8.12). Homma toimii varmasti myös naudan jauhelihalla. Mikäli teet molempia kerralla, kannattaa jauheliha ruskistaa kerralla yhdessä sipulin ja valkosipulin kanssa, jakaa se ja jatkaa ohjeiden mukaan. Makoisa illallinen, jossa kasviksia tulee syötyä kuin vahingossa (vinkvink).
Täytetyt kesäkurpitsat
neljälle (yhdessä täytetyn munakoison kanssa) 2 keskikokoista kesäkurpitsaa
300 g lampaan jauhelihaa
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 dl ranskankermaa
1 sipuli, hienonnettuna

