Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täyteläinen pasta ilman kermaa – valmista täydellistä pakkaspäivän lohturuokaa

Carbonaraan saa vaihtelua käyttämällä italialaista pancettaa.
Carbonaraan saa vaihtelua käyttämällä italialaista pancettaa.Shutterstock
Julkaistu 21.01.2016 15:03

MTV LIFESTYLE

Helppo ja herkullinen pasta carbonara onnistuu kiireisessäkin keittiössä – ja sopii sekä arkeen että juhlaan.

Jos pekonin, kananmunan ja juuston pyhään liittoon nojaava klassikkopasta ei ole vielä tuttu, kannattaa sitä kokeilla rohkeasti. Jos pekonin suolaisuus ei miellytä, reseptiin voi kokeilla italialaista pancettaa, jolloin lihan maku on miedompi.

Carbonarapasta

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
250 g pekonia tai pancettaa
50 g pecorinojuustoa
50 g parmesaanijuustoa
2 rkl oliiviöljyä
2 kananmunaa
2 keltuaista
400 g spagettia
mustapippuria

Koristeluun:
parmesaaniraastetta
hienonnettua persiljaa

VINKKI! Pekonin voi korvata myös aurinkokuivatuilla tomaateilla tai jättää kokonaan pois, mikäli haluat tehdä kasvisversion.

1. Viipaloi valkosipuli. Pilko sipuli sekä pekoni/pancetta pieniksi paloiksi. Raasta pecorino ja parmesaani.

2. Kuullota valkosipuliviipaleet öljyssä kullanruskeaksi. Heitä valkosipuli pois, mutta jätä öljy pannulle.

3. Kuullota sipuli ja pekoni/pancetta valkosipuliöljyssä niin, että ne saavat väriä, mutta eivät pala. Tämä vie noin 3 minuuttia.

4. Sekoita kananmunat ja munankeltuaiset. Lisää munaseokseen raastettu pecorino ja parmesaani sekä mustapippuri.

5. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä 1 desilitra keitinvettä. Sekoita paistettu sipuli ja pekoni/pancetta pastaan.

6. Sekoita kananmuna-juustoraasteseos kuumaan pastaan ja sekoita huolellisesti. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää siihen sopiva määrä pastan keitinvettä.

7. Tarjoa pasta heti. Viimeistele annokset parmesaaniraasteella ja tuoreella persiljalla.

Lisää aiheesta:

Jamie Oliver ylistää unohtumatonta pastavuokaa – lihapullat tomaattikastikkeessa yllättävällä tavalla: "Sinun täytyy kokeilla tätä"Mahtava spagettiruoka, joka valmistuu hetkessä – testaa koukuttava pasta, johon tarvitset vain muutaman raaka-aineenSuperhyvä ja helppo kanapasta: Tästä tappelee koko perhe – kokeile!Nopeaa ja hyvää arkiruokaa: Helppo spagettiruoka, joka valmistuu minuuteissaLeffaillan täydellinen herkkuruoka: Pekoni-valkosipulipasta syntyy vartissa!Helppo ja nopea valkosipulipasta on arkipäivän pelastus
PastaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pasta
  • 15.9.11:01
    Ruoka

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 8.9.17:17
    Ruoka

    "Miljoonan dollarin spagetti" – herkullinen jauhelihapasta nousi hitiksi

  • 12.8.17:03
    Ruoka

    Näin saat makaronilaatikosta parempaa: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"

  • 11.8.13:28
    Ruoka

    Ruokasivuston reseptistä pastamyrsky Italiassa – "Kansainvälinen selkkaus"

  • 10.8.09:43
    Ruoka

    Tiiun lasagnea ylistetään: "Jos pitäisi syödä vain yhtä ruokaa loppuelämä, niin se olisi tämä"