Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täydellistä riisiä joka kerta: Tämän niksin avulla et enää koskaan epäonnistu täysjyväriisin keittämisessä

Täysjyväriisin keittäminen juuri sopivaksi voi olla hankalaa. Kuvituskuva
Täysjyväriisin keittäminen juuri sopivaksi voi olla hankalaa. KuvituskuvaShutterstock
Julkaistu 02.03.2020 20:00

Jenna Lakka

jenna.lakka@mtv.fi

Jos et koskaan onnistu valmistamaan täydellistä täysjyväriisiä, tämä juttu on sinulle.

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi täysjyväriisi kannattaa keittää pastan tavoin. Esimerkiksi hauduttaminen ei siis kannata, vaikka se toimiikin loistavasti valkoisen riisin valmistuksessa. Asiasta kertoo The Kitchn.

Keittämällä täysjyväriisin samaan tapaan kuin pastan vältyt puuromaiselta lopputulokselta.

Näin keität täydellistä täysjyväriisiä

Lisää kattilaan vettä samaan tapaan kuin pastaa keittäessäsi, ja mittaa riisiä haluamasi määrä. Odottaessasi veden kiehumista, huuhtele raaka riisi siivilässä viileällä vedellä. Kun kattilassa oleva vesi kiehuu kunnolla, lisää riisi ja sekoita.

Anna riisin kypsentyä kiehuvassa vedessä kannen alla. Odota, kunnes riisit ovat mureita, mutta vielä hieman sitkeitä. Tavallista riisiä keitetään 30-35 minuuttia. Voit välillä sekoittaa riisejä, mutta se ei ole pakollista.

Kun riisi on kypsää, kaada se siivilään. Kaada sen jälkeen riisi takaisin kattilaan, ja anna höyryttyä kannen alla kymmenen minuuttia.

Tämän jälkeen voit avata kannen, möyhentää riisejä haarukalla ja maustaa mielesi mukaan. Sitten riisi on valmista nautittavaksi!

LUE MYÖS: Tiesitkö tätä sipulista? Ei koskaan saisi valmistaa näin – maku menee pilalle

Lue kaikki lifestyle-artikkelit

Lähde: The Kitchn

***

Videolla esitellään 12 nopeaa keittiöniksiä.

2:5812 nopeaa keittiöniksiä

Lisää aiheesta:

Älä missään nimessä heitä pois ylijäänyttä riisiä! Yksi temppu tekee siitä todellisen herkunÄlä missään nimessä tee näin, kun keität pastaaTämä pasta on täydellinen niin opiskelijabudjettiin kuin hektiseen perhearkeenkin: Tarvitset vain kolme ainesosaaKeitätkö sinäkin riisin ilman kantta? Tästä syystä se ei missään nimessä kannataEi enää koskaan tahmeaa riisiä! Tärkeä työvaihe takaa täydellisen lopputuloksen – tee riisille aina näin ennen keittämistä Ei enää koskaan ylikypsää riisiä – muista nämä tärkeät seikat riisin valmistuksessa
RuokaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen16:15
    Pasta

    Kuinka paljon on yksi annos pastaa? Näin mittaat!

  • Eilen11:03
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!

  • Eilen06:48
    Lääkkeet

    Suojaa suolisto kansanterveysuhalta – nämä ruoat auttavat

  • ke18:55
    Jouluruoka

    Anun nerokas ratkaisu joulutorttuihin: "Maailmaa mullistava"

  • ke06:47
    Makeiset

    Joulukonvehteja ja -makeisia jopa puolet halvemmalla kaupasta – tiesitkö tämän kikan?