Täydellistä riisiä joka kerta: Tämän niksin avulla et enää koskaan epäonnistu täysjyväriisin keittämisessä

Täysjyväriisi kulhossa
Täysjyväriisin keittäminen juuri sopivaksi voi olla hankalaa. Kuvituskuva Shutterstock

Jos et koskaan onnistu valmistamaan täydellistä täysjyväriisiä, tämä juttu on sinulle.

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi täysjyväriisi kannattaa keittää pastan tavoin. Esimerkiksi hauduttaminen ei siis kannata, vaikka se toimiikin loistavasti valkoisen riisin valmistuksessa. Asiasta kertoo The Kitchn.

Keittämällä täysjyväriisin samaan tapaan kuin pastan vältyt puuromaiselta lopputulokselta.

Näin keität täydellistä täysjyväriisiä

Lisää kattilaan vettä samaan tapaan kuin pastaa keittäessäsi, ja mittaa riisiä haluamasi määrä. Odottaessasi veden kiehumista, huuhtele raaka riisi siivilässä viileällä vedellä. Kun kattilassa oleva vesi kiehuu kunnolla, lisää riisi ja sekoita.

Anna riisin kypsentyä kiehuvassa vedessä kannen alla. Odota, kunnes riisit ovat mureita, mutta vielä hieman sitkeitä. Tavallista riisiä keitetään 30-35 minuuttia. Voit välillä sekoittaa riisejä, mutta se ei ole pakollista.

Kun riisi on kypsää, kaada se siivilään. Kaada sen jälkeen riisi takaisin kattilaan, ja anna höyryttyä kannen alla kymmenen minuuttia.

Tämän jälkeen voit avata kannen, möyhentää riisejä haarukalla ja maustaa mielesi mukaan. Sitten riisi on valmista nautittavaksi!

Lähde: The Kitchn

***

Videolla esitellään 12 nopeaa keittiöniksiä.

2:58

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja