Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täydellistä jouluherkkua – poimi perinteisen luumukiisselin resepti

Kuivatut luumut ovat luumukiisselin perusta.
Kuivatut luumut ovat luumukiisselin perusta.Shutterstock
Julkaistu 21.12.2016 17:33

MTV LIFESTYLE

Luumukiisseli on joulun klassikkojälkiruoka, joka maistuu joko riisipuuron kanssa tai sellaisenaan. Poimi perinneherkun resepti!

Koulun kotitaloustunneilta tutusta Aura Liimataisen ja Tuula Teerikankaan Keitämme ja leivomme 2 -kirjasta(WSOY) löytyy perinteisen luumukiisselin resepti. Verestä muistoja ja valmista perinteistä kiisseliä joulun iloksi! 

Luumukiisseli

100 g kuivattuja luumuja
6 dl vettä
1/2 dl sokeria
1/2 sitruunan mehu

Suurus:
1/2 dl vettä
2 rkl perunajauhoja

Pane luumut sokerilla maustettuun veteen likoon muutamaksi tunniksi.

Keitä luumuja liotusvedessään niin kauan, että ne pehmenevät.

Nosta luumut reikäkauhalla tai lusikalla ja pane tarjoiluastiaan.

Lisää sitruunan mehu keitinliemeen ja suurusta keitto.

Kaada kiehahtanut keitto luumujen päälle tarjoiluastiaan ja jäähdytä ruoka.

Lähde: Aura Liimatainen ja Tuula Teerikangas: Keitämme ja leivomme 2 (WSOY)

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Tämä jälkiruoka sopii koko perheelle – poimi talteen helppo ja herkullinen resepti!Tuttua jouluherkkua ei tarvitse ostaa valmiina – luumuhillon voi tehdä myös itseImelletyn perunalaatikon resepti – tee itse klassikkoherkkua!Tee glögi alusta saakka itse – poimi resepti!Paluu menneisyyteen: Näin teet perinteistä mannapuuroa!Hellapoliisin Glögi
JouluJouluruokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Joulu
  • 30.12.202415:38
    Uskonnot

    Kansanedustaja vaatii selkeämpiä ohjeita kristillisen kulttuuriperinnön esillä pitämiseksi kouluissa

  • 27.12.202418:50
    Liikenne

    Paluuliikenne pysynyt tavallisen perjantain tasolla – viikonloppuna kannattaa varautua liukkauteen

  • 26.12.202409:42
    Suklaa

    Arto löysi laatikostaan yli 14 vuotta vanhoja konvehteja – avaamattoman rasian sisältö yllätti mikrobiologinkin

  • 22.12.202416:34
    Sähkö

    Aatonaaton kova pörssisähköennuste meni mönkään – lopullinen hinta laski ennusteesta merkittävästi

  • 21.12.202422:44
    Luonto ja eläimet

    Turussa kirkkoherra ja poni julistivat joulurauhaa