Täydellistä jouluherkkua – poimi perinteisen luumukiisselin resepti

shutterstock_203498272
Kuivatut luumut ovat luumukiisselin perusta. Shutterstock

Luumukiisseli on joulun klassikkojälkiruoka, joka maistuu joko riisipuuron kanssa tai sellaisenaan. Poimi perinneherkun resepti!

Koulun kotitaloustunneilta tutusta Aura Liimataisen ja Tuula Teerikankaan Keitämme ja leivomme 2 -kirjasta(WSOY) löytyy perinteisen luumukiisselin resepti. Verestä muistoja ja valmista perinteistä kiisseliä joulun iloksi! 

Luumukiisseli

100 g kuivattuja luumuja
6 dl vettä
1/2 dl sokeria
1/2 sitruunan mehu

Suurus:
1/2 dl vettä
2 rkl perunajauhoja

Pane luumut sokerilla maustettuun veteen likoon muutamaksi tunniksi.

Keitä luumuja liotusvedessään niin kauan, että ne pehmenevät.

Nosta luumut reikäkauhalla tai lusikalla ja pane tarjoiluastiaan.

Lisää sitruunan mehu keitinliemeen ja suurusta keitto.

Kaada kiehahtanut keitto luumujen päälle tarjoiluastiaan ja jäähdytä ruoka.

Lähde: Aura Liimatainen ja Tuula Teerikangas: Keitämme ja leivomme 2 (WSOY)

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!