Täydelliset paistetut kananmunat ja rapsakat pekonit valmistuvat helposti – näin onnistut!
![Photographer: Marian Weyo . shutterstock_274270466](https://im.mtvuutiset.fi/image/5282884/landscape16_9/1600/900/9a49ba08724dba3baed8cf1c22231aad/pz/shutterstock-274270466.jpg)
Kananmunista ja pekonista valmistuu klassikkoaamupala, josta nautitaan perinteisesti hotellien buffet-aamiaisilla. Oikeilla vinkeillä valmistetut kananmunat ja pekonit vetävät vertoja hotelleissa tarjoilluille aamupaloille.
Kananmunat sipulirenkaissa
Jos kananmunista haluaa paistaa muodoltaan mahdollisimman kauniita, kannattaa avuksi ottaa suurikokoinen sipuli. Kun kananmunat paistaa sipulirenkaan sisällä, syntyy lopputuloksena erityisen siistejä paistettuja munia, joihin sipuli tuo lisämakua.
Leikkaa ensin sipulista renkaita. Asettele renkaat paistinpannulle, johon on ensin lisätty hieman rasvaa. Riko munat sipulirenkaiden sisään. Paista niin kauan, kunnes keltuaisen koostumus on oman maun mukainen. Lisää halutessasi ripaus suolaa.
Katso videolta, kuinka kananmunat paistetaan sipulirenkaissa!
Rapsakat pekonit uunissa
Pekonien paistaminen on ehdottomasti kaiken sen vaivan arvoista puuhaa, mutta erityisen helpolla pääsee, jos pekonit kypsentää uunissa. Paistoaikaa voi muuttaa sen mukaan, kuinka rapsakasta pekonista pitää.
Asettele pekonisiivut uuniastialle. Paista noin 15 minuuttia 200 asteessa. Herkuttele!
Katso videolta, kuinka pekonit valmistuvat uunissa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka