Täydelliset paistetut kananmunat ja rapsakat pekonit valmistuvat helposti – näin onnistut!

shutterstock_274270466
Kananmunat ja pekoni muodostavat yhdessä klassikkoaamupalan.

Kananmunista ja pekonista valmistuu klassikkoaamupala, josta nautitaan perinteisesti hotellien buffet-aamiaisilla. Oikeilla vinkeillä valmistetut kananmunat ja pekonit vetävät vertoja hotelleissa tarjoilluille aamupaloille.

Kananmunat sipulirenkaissa

Jos kananmunista haluaa paistaa muodoltaan mahdollisimman kauniita, kannattaa avuksi ottaa suurikokoinen sipuli. Kun kananmunat paistaa sipulirenkaan sisällä, syntyy lopputuloksena erityisen siistejä paistettuja munia, joihin sipuli tuo lisämakua.

Leikkaa ensin sipulista renkaita. Asettele renkaat paistinpannulle, johon on ensin lisätty hieman rasvaa. Riko munat sipulirenkaiden sisään. Paista niin kauan, kunnes keltuaisen koostumus on oman maun mukainen. Lisää halutessasi ripaus suolaa.

Katso videolta, kuinka kananmunat paistetaan sipulirenkaissa!

Rapsakat pekonit uunissa

Pekonien paistaminen on ehdottomasti kaiken sen vaivan arvoista puuhaa, mutta erityisen helpolla pääsee, jos pekonit kypsentää uunissa. Paistoaikaa voi muuttaa sen mukaan, kuinka rapsakasta pekonista pitää. 

Asettele pekonisiivut uuniastialle. Paista noin 15 minuuttia 200 asteessa. Herkuttele!

Katso videolta, kuinka pekonit valmistuvat uunissa!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää jälleen suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Kolmen päivän vierailun aikana kokeillaan rohkeasti uusia raaka-aineita, opitaan maistamaan erilaisia makuja ja haastetaan vanhoja tottumuksia. Kyytiä saavat niin pakastepizzat, sokerikoukut kuin ruokahävikkiongelmat ja tilalle tulevat monipuoliset, värikkäät annokset sekä suunnitelmallisuus. Luvassa on iloista yhdessä tekemistä ja tärkeitä oivalluksia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja