Täydellisen perunamuusin salaisuus: Näin se kannattaisi valmistaa

muusi
Herkullinen muusi saa makua valkosipulista ja timjamista. Shutterstock

Perunamuusin perunoita ei tulisikaan keittää vedessä, vaan maidossa.

Amerikkalainen kokki Tyler Florence paljasti reseptin täydellisen perunamuusin valmistukselle. Kaikki lähtee perunoiden keitosta: ne pitäisikin nimittäin keittää maidossa veden sijaan.

Florence neuvoo ensimmäiseksi laittamaan kuoritut perunat kattilan pohjalla ja kaatamalla joukkoon puolet maitoa ja puolet kermaa. Joukkoon pilkotaan tai puristetaan valkosipulia sekä timjamia. Perunat keitetään kypsiksi.

Kun perunat ovat pehmeitä, kaadetaan kattilallinen siivilän läpi toiseen astiaan. Perunat laitetaan takaisin kattilaan ja muusataan. Tämän jälkeen toiseen astiaan kaadettua maitokermaseosta lisätään joukkoon vähän kerrallaan, kunnes muusi on notkeaa.

Lisää joukkoon nokare voita, suolaa ja pippuria. Voin voi myös osittain korvata oliiviöljyllä. Lopuksi muusin sekaan lisätään vielä pari teelusikallista sinappia.

Tarvitset:

  • 6–8 perunaa
  • 1 valkosipulinkynttä
  • maitoa
  • kermaa
  • voita
  • 1 timjamiruukku
  • suolaa ja pippuria
  • 2 tl sinappia


Lähde: Popsugar

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.