Täydellisen mehevää lohta pannulla: Näin paistat kalan oikein

Lohi
Lohen paistaminen pannulla on helppoa näillä ohjeilla. Shutterstock

Uunilohi on monelle suomalaiselle tuttu ja turvallinen arkiruoka. Kalan valmistamista kannattaa kuitenkin kokeilla välillä myös pannulla.

Tässä yksinkertaiset ohjeet lohen paistamiseen:

1. Valitse hyvä pannu

Hyvät työvälineet ovat kaiken a ja o. Vanha ja kulunut pannu voi pilata laadukkaan raaka-aineesi ja kala palaa kiinni pohjaan. Valitse siis työvälineeksi laadukas paistinpannu.

2. Kuumenna keskilämmöllä

Laita liesi kuumenemaan keskilämmölle ja anna pannun kuumentua. Voit testata pannun kuumuuden veden avulla: pannu on tarpeeksi kuuma, kun vesitippa sihisee ja haihtuu pikaisesti pois.

3. Käytä kuumennusta kestävää öljyä tai kirkastettua voita

Käytä kalan kypsennykseen kirkastettua voita (ghee) tai hyvin kuumennusta kestävää öljyä, kuten maapähkinä- tai rypsiöljyä. Anna öljyn tai voin kuumentua pannulla minuutin verran.

4. Laita lohifilee pannulle nahkapuoli alaspäin

Paista lohifilettä ensin nahkapuolelta. Anna lohen kypsyä rauhassa pannulla 2-4 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Älä kääntele filettä välissä, vaan käytä mieluummin ajastinta tai munakelloa apuna. Ripottele kalan pinnalle tällä välin suolaa.

5. Käännä lohifilee

Kun lohifileen nahkanpuoleinen osuus alkaa näyttää jo kypsyneeltä (kalan pinta näyttää samealta), käännä filee lastan avulla. Jos nahkapuoli ei tunnu irtoavan pannusta helposti, jatka paistamista vielä hetki.

6. Paista toinen puoli fileestä

Tässä vaiheessa voit pienentää lieden lämpöä hieman. Paista kalaa vielä toiselta puolelta noin 2-3 minuuttia. Ota pannu pois liedeltä ja tarjoile kala mahdollisimman pian. Muista, että lohi on aina parempaa hieman raaempana kuin ylikypsänä.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat