Täydellisen mehevää lohta pannulla: Näin paistat kalan oikein
Uunilohi on monelle suomalaiselle tuttu ja turvallinen arkiruoka. Kalan valmistamista kannattaa kuitenkin kokeilla välillä myös pannulla.
Tässä yksinkertaiset ohjeet lohen paistamiseen:
1. Valitse hyvä pannu
Hyvät työvälineet ovat kaiken a ja o. Vanha ja kulunut pannu voi pilata laadukkaan raaka-aineesi ja kala palaa kiinni pohjaan. Valitse siis työvälineeksi laadukas paistinpannu.
2. Kuumenna keskilämmöllä
Laita liesi kuumenemaan keskilämmölle ja anna pannun kuumentua. Voit testata pannun kuumuuden veden avulla: pannu on tarpeeksi kuuma, kun vesitippa sihisee ja haihtuu pikaisesti pois.
3. Käytä kuumennusta kestävää öljyä tai kirkastettua voita
Käytä kalan kypsennykseen kirkastettua voita (ghee) tai hyvin kuumennusta kestävää öljyä, kuten maapähkinä- tai rypsiöljyä. Anna öljyn tai voin kuumentua pannulla minuutin verran.
4. Laita lohifilee pannulle nahkapuoli alaspäin
Paista lohifilettä ensin nahkapuolelta. Anna lohen kypsyä rauhassa pannulla 2-4 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Älä kääntele filettä välissä, vaan käytä mieluummin ajastinta tai munakelloa apuna. Ripottele kalan pinnalle tällä välin suolaa.
5. Käännä lohifilee
Kun lohifileen nahkanpuoleinen osuus alkaa näyttää jo kypsyneeltä (kalan pinta näyttää samealta), käännä filee lastan avulla. Jos nahkapuoli ei tunnu irtoavan pannusta helposti, jatka paistamista vielä hetki.
6. Paista toinen puoli fileestä
Tässä vaiheessa voit pienentää lieden lämpöä hieman. Paista kalaa vielä toiselta puolelta noin 2-3 minuuttia. Ota pannu pois liedeltä ja tarjoile kala mahdollisimman pian. Muista, että lohi on aina parempaa hieman raaempana kuin ylikypsänä.
Lähde: Popsugar
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa