Täydellinen välipala korvaa banaanin – makeaa ja terveellistä herkkua

taateli
Taatelit sopivat erityisen hyvin urheilijoiden välipalaksi. Shutterstock

Banaani ei ole ainoa sopiva välipalahedelmä urheilua aktiivisesti harrastavalle.

Vuosien ajan banaania on pidetty treenaajien täydellisenä välipalana. Yksi syy tähän on se, että banaani sisältää paljon helposti sulavia ainesosia. Banaani tekee niin ikään hyvää vatsalle. 

Taateleilla voi korvata banaanin välipalana

Prevention-sivustolla hehkutetaan taatelien toimivuutta ravitsevina välipaloina etenkin urheilijoille. Banaanien tapaan taatelit ovat makeaa ja terveellistä herkkua, jotka tekevät niin ikään hyvää ruoansulatukselle.

Samaan tapaan kuin banaanikin, taateli sulaa elimistössä helposti. Tästä syystä pieni märä taatelia on kelpoa herkkua myös kesken rankan treenin.

Taatelit sisältävät suhteessa enemmän sokeria kuin banaanit, joten niitä voi syödä määrällisesti vähemmän kuin banaania. Entistä energiapitoisempia taateleista saa lisäämällä niiden pinnalle esimerkiksi kookosöljyä tai mantelivoita.

Helposti sulavien ainesosien lisäksi taatelit sisältävät kaliumia, kalsiumia, rautaa ja magnesiumia. Taatelit auttavat niin ikään vahvistamaan kehon immuunipuolustusta.

Lähde: Prevention

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja