Täydellinen käyttötapa mandariineille – oletko kokeillut tätä?

shutterstock_123486511
Myös mandariineja voi säilöä. Shutterstock

Poimi vinkit siihen, kuinka mandariinit voi säilöä tulevaa kesää varten!

Mandariineja on mukavasti tarjolla Suomessa aina talvisin, mutta kesällä ne eivät ole usein läheskään yhtä herkullisia. Säilömällä mandariinit sokeriveteen niiden käyttöikää voi pidentää jopa yhdeksään kuukauteen.

Säilötyt mandariinit

mandariineja
vettä
sokeria

1. Keitä säilöntää varten varaamasi purkit, jotta niihin ei jää haitallisia bakteereja.

2. Kuori mandariinit ja erottele niiden lohkot irrallisiksi. Kuoritut mandariinit voi säilöä myös sellaisenaan, mutta niitä on helpompi hyödyntää myöhemmin olohkoina.

3. Täytä purkit mandariinilohkoilla noin puoliväliin saakka.

4. Lisää kattilaan vettä ja sokeria suhteessa 2:1. Jos käytät kuusi desilitraa vettä, lisää veden joukkoon siis kolme desilitraa sokeria. Keitä seosta keskilämmöllä sekoittaen koko ajan. Kun seos kiehuu, kaada se purkkiin mandariinilohkojen joukkoon.

5. Sulje purkit tiiviisti. Keitä purkkeja vielä noin 15 minuutin ajan.

6. Tarkista lopuksi, että purkit on suljettu kunnolla. Mandariinien pitäisi säilyä käyttökelpoisina jopa yhdeksän kuukautta – eli sopivasti seuraavaan talveen saakka!

Osittainen lähde: Arctic Garden Studio -blogi 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja