Täydellinen aamupala – tämä juoma pitää nälän loitolla

shutterstock_60467227
Shutterstock

Valmista aamupalan sijaan terveellinen aprikoosi-smoothie, joka pitää nälän loitolla lounaaseen saakka.

Aamupala ei maistu heti heräämisen jälkeen kaikille, mutta juoman muodossa nautittu ravintorikas smoothie voikin korvata parhaimmillaan aamiaisen kokonaan. Smoothien raaka-aineet kannattaa kuitenkin valikoida tarkkaan, jottei nälkä yllätä nopeasti aamupalajuoman nauttimisen jälkeen.

Aprikooseja, omenaa, kreikkalaista jogurttia ja kaurahiutaleita

Aamukampaus-smoothie nimellä kulkeva juoma sisältää useita terveellisiä ainesosia aprikooseista kaurahiutaleisiin. Kullakin smoothien ainesosalla on oma, tärkeä roolinsa osana täydellistä aamupalajuomaa.

Aprikoosit tunnetaan terveyspommeina, sillä ne sisältävät muun muassa kaliumia, kuitua, vitamiineja, beetakaroteenia sekä lykopeenia. Tutkijoiden mukaan terveellisten aprikoosien syönti voi vähentää myös riskiä sairastua maksasyöpään.

Floridan yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan kahden omenan syöminen voi edistää terveyttä. Aamupalajuomaa varten kannattaa valita omenamehua, johon ei ole lisätty sokeria – parhaimman lopputuloksen saat valmistamalla mehun itse.

Kreikkalaisessa jogurtissa on hitaasti imeytyvää proteiinia, jonka ansiosta se pitää nälkää pitkään.

Myös kaurahiutaleet on tutkimuksissa todettu erityisen terveelliseksi ainesosaksi. Kaurahiutaleista saa myös paljon kuitua, joka pitää kylläisenä pitkään.

Aamukampaus-smoothie

3 kivetöntä aprikoosia
2 dl omenamehua
2 dl maustamatonta jogurttia
1 tl hunajaa
1 rkl kaurahiutaleita

Sekoita kaikki raaka-aineet tehosekoittimessa keskenään, kunnes seos on koostumukseltaan tasaista.

Nauti vaikkapa aamubussissa!

Lähteet: Shape, Daily Mail, The Daily Meal
Resepti: OBH Nordica

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat