Tätä reseptiä on pakko kokeilla: Tee itse terveellisiä banaanipannukakkuja

shutterstock_311041604
Kananmuna ja banaani ovat klassisten banaanipannukakkujen tukipilareita. Shutterstock

Kokeile Allt om Mat -sivuston reseptiä ja valmista herkullisia banaanipannukakkuja!

Hieman monimutkaisempaan banaanipannukakkureseptiin perinteistä yhden kananmunan ja yhden banaanin reseptiä on hieman jalostettu tähän versioon. Allt om Mat -sivuston reseptillä pannukakut saavat makua muun muassa vaniljasokerista ja sitruunamehusta. 

Banaanipannukakut ovat monen ruokavaliostaan tarkkojen henkireikä, sillä ne ovat erityisen proteiinipitoisia, mutta eivät sisällä aimo annosta hiilihydraatteja. Valmista itsekin rohkeasti astetta terveellisempiä pannukakkuja!

Banaanipannukakut

2 annosta

1 muussattu keskikokoinen banaani
1 kananmuna
1 dl riisimaitoa
0,5 rkl pellavansiemenrouhetta
ripaus vaniljasokeria
pieni ripaus suolaa
1/3 sitruuna
2 tl voita tai rypsiöljyä

Tarjoiluun:
banaania
1/2 granaattiomena
turkkilaista jogurttia
vaahterasiirappia

Sekoita muussattu banaani muiden raaka-aineiden kanssa tasaiseksi seokseksi.

Paista pannukakkuja voissa kummaltakin puolelta noin minuutin ajan.

Tarjoile banaanisiivujen, granaattiomenan ja jogurtin kanssa. Viimeistele annos vaahterasiirapilla.

Lähde: Allt om Mat

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!