Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tätä on pakko kokeilla! Nerokas valmistustapa – "parasta perunamuusia, jota olet koskaan maistanut"

Julkaistu 31.07.2017 10:03

MTV LIFESTYLE

Food Network -kanavan kokki Tyler Florence valmistaa perunamuusin tavalla, joka mullistaa klassisen reseptin.

Perunamuusia valmistaessa perunat keitetään perinteisesti vedessä, jonka jälkeen ne soseutetaan ja mukaan sekoitetaan maito. Food Network -kanavalta tuttu amerikkalaiskokki Tyler Florence kuitenkin kehottaa kokeilemaan aivan uudenlaista lähestymistapaa.

Florence valmistaa muusin keittämällä perunat maito-kermaseoksessa. Näin perunoiden maku ei häviä keitinveden mukana viemäriin.

– Perunoilla on hyvin herkkä ja kauniin mineraalinen makuprofiili. Jos keität perunat vedessä, kaadat perunan maun viemäriin. Tämän takia minä keitän perunat kermassa ja maidossa, Florence kertoo.

Pilkotut perunat laitetaan kattilaan yhdessä maidon ja kerman kanssa niin, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Joukkoon voi tämän jälkeen lisätä suolan lisäksi esimerkiksi valkosipulia ja yrttejä.

– Kun perunat ovat kypsiä, laitan keittiötasolle kulhon ja sen päälle siivilän. Kaadan perunat siivilään niin, että kerma menee kulhoon ja perunat jäävät siivilään. Sitten kaadan perunat takaisin kattilaan, soseutan ne ja lisään joukkoon valkosipulilla ja yrteillä maustunutta kermaa. Makumaailma on aivan uskomaton. Se on parasta perunamuusia, jota olet koskaan maistanut, Florence lupaa.

Maailman paras perunamuusi

1-1,5 kg puikulaperunaa kuorineen
2 valkosipulinkynttä, kuorittuna
Täysmaitoa
Ruokakermaa
Voita
Tuoretta timjamia
Suolaa ja pippuria
2 rkl kokojyväsinappia (esim. Maille)

1. Harjaa puikulaperunat ja laita kattilaan. Kaada täysjyvämaitoa päälle perunoiden puoleen väliin. Kaada sitten vielä joukkoon kermaa niin, että perunat peittyvät kokonaan. Lisää joukkoon kuoritut ja murskatut valkosipulit sekä tuoretta timjamia. Kiehauta ja anna perunoiden kypsyä hitaasti poristen.

2. Kun perunat ovat kypsiä, laita keittiötasolle kulho ja sen päälle siivilä. Kaada perunat siivilään niin, että kerma menee kulhoon ja perunat jäävät siivilään. Kaada perunat sitten takaisin kattilaan, soseuta ne ja lisää joukkoon valkosipulilla ja yrteillä maustunutta maito-kermaseosta haluamasi määrä. Lisää joukkoon hieman voita sekä 2 rkl kokojyväsinappia. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Lähde: Food.com, Popsugar

Lisää aiheesta:

Paras tapa tehdä paistetut perunat – keitinveteen kannattaa lisätä yllättävä ainesosaYlistetty ohje testissä: Näiden pottujen sanotaan olevan "Instagramin rapeimmat perunat" Lauran paistetuissa perunoissa on yksi koukuttava ainesosa: "Pyydän anteeksi jo etukäteen, koska et pysty lopettamaan näiden syömistä"Entistä parempaa perunamuusia ilman maitoa – tämän ainesosan avulla se onnistuu! Tämä niksi muuttaa tapasi valmistaa perunamuusia – etkä enää koskaan haikaile vanhan tavan peräänHämmästyttävä tapa kypsentää perunat – tätä on pakko kokeilla!
PerunaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Peruna
  • 22.9.10:14
    Maatalous

    Nyt viljelijät tarkkana – Ruokavirastolta varoitus

  • 18.9.17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • 22.6.09:44
    Ruoka

    Varhaisperunoista entistäkin parempia! Hittiohje kannattaa testata

  • 17.6.12:44
    Ruoka

    Timon perunanpesuvideo räjäytti Tiktokin – "Laiskuuttahan tuo nyt on"

  • 11.6.07:46
    Ruoka

    Luulitko syöväsi nyt uusia perunoita? Olet väärässä