Tätä on pakko kokeilla! Nerokas valmistustapa – "parasta perunamuusia, jota olet koskaan maistanut"

Food Network -kanavan kokki Tyler Florence valmistaa perunamuusin tavalla, joka mullistaa klassisen reseptin.

Perunamuusia valmistaessa perunat keitetään perinteisesti vedessä, jonka jälkeen ne soseutetaan ja mukaan sekoitetaan maito. Food Network -kanavalta tuttu amerikkalaiskokki Tyler Florence kuitenkin kehottaa kokeilemaan aivan uudenlaista lähestymistapaa.

Florence valmistaa muusin keittämällä perunat maito-kermaseoksessa. Näin perunoiden maku ei häviä keitinveden mukana viemäriin.

– Perunoilla on hyvin herkkä ja kauniin mineraalinen makuprofiili. Jos keität perunat vedessä, kaadat perunan maun viemäriin. Tämän takia minä keitän perunat kermassa ja maidossa, Florence kertoo.

Pilkotut perunat laitetaan kattilaan yhdessä maidon ja kerman kanssa niin, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Joukkoon voi tämän jälkeen lisätä suolan lisäksi esimerkiksi valkosipulia ja yrttejä.

– Kun perunat ovat kypsiä, laitan keittiötasolle kulhon ja sen päälle siivilän. Kaadan perunat siivilään niin, että kerma menee kulhoon ja perunat jäävät siivilään. Sitten kaadan perunat takaisin kattilaan, soseutan ne ja lisään joukkoon valkosipulilla ja yrteillä maustunutta kermaa. Makumaailma on aivan uskomaton. Se on parasta perunamuusia, jota olet koskaan maistanut, Florence lupaa.

Maailman paras perunamuusi

1-1,5 kg puikulaperunaa kuorineen
2 valkosipulinkynttä, kuorittuna
Täysmaitoa
Ruokakermaa
Voita
Tuoretta timjamia
Suolaa ja pippuria
2 rkl kokojyväsinappia (esim. Maille)

1. Harjaa puikulaperunat ja laita kattilaan. Kaada täysjyvämaitoa päälle perunoiden puoleen väliin. Kaada sitten vielä joukkoon kermaa niin, että perunat peittyvät kokonaan. Lisää joukkoon kuoritut ja murskatut valkosipulit sekä tuoretta timjamia. Kiehauta ja anna perunoiden kypsyä hitaasti poristen.

2. Kun perunat ovat kypsiä, laita keittiötasolle kulho ja sen päälle siivilä. Kaada perunat siivilään niin, että kerma menee kulhoon ja perunat jäävät siivilään. Kaada perunat sitten takaisin kattilaan, soseuta ne ja lisää joukkoon valkosipulilla ja yrteillä maustunutta maito-kermaseosta haluamasi määrä. Lisää joukkoon hieman voita sekä 2 rkl kokojyväsinappia. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Lähde: Food.com, Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.