Tässäkö kesän hittidrinkki? "Tätä juomaa voi nauttia terassilla huoletta useammankin"

olut
Ota oppia Euroopasta ja nauti oluesi raikkaana drinkkinä. Shutterstock

Mitäpä jos valitsisit terassijuomaksi jotain aivan uutta? Olutdrinkit ovat suosittuja kesäjuomia ympäri Eurooppaa, sillä ne maistuvat erityisesti kesähelteellä.  

Olutdrinkit ovat meillä vielä vähemmän tunnettuja, mutta koko ajan kasvava juomailmiö.

– Olutdrinkit ovat huoleton kesäjuoma, jota voi nauttia terassilla useammankin, kertoo Lahden Teerenpelin ravintolapäällikkö Laura Viljakainen.

Aloittelijan kannattaa lähteä liikkeelle perinteisistä, kansainvälisesti tunnetuista drinkeistä.

Sopivat moneen makuun

Olutdrinkkeihin kannattaa käyttää miedon makuista, kevyesti humaloitua lager-olutta. Kotimaisista oluista lähes kaikki soveltuvat drinkkien valmistamiseen. 

Viljakainen suosittelee aloittelijoille oluen ja sitruunavirvoitusjuoman yhdistävää Shandy-drinkkiä.

– Olutdrinkeistä Shandy on tunnetuin ja suosituin, ja sitä juodaan tasaisesti ympäri vuoden. Eniten sitä tilataan kuitenkin kesällä. 

Tämä mieto ja helppo juoma sopii hyvin kotioloissa valmistamiseen, ja se toimii erinomaisesti myös boolin korvikkeena.

– Oluen ja virvoitusjuoman yhdistelmä toimii sekä naisten ja miesten makuun. Olut maistuu juoman taustalla, mutta limonadi tuo siihen makeutta, Viljakainen kertoo.

Olutdrinkit eivät vaadi tekijältään baarimestarin ammattitaitoa tai välineistöä, vaan ne toimivat hyvin omassa yksinkertaisuudessaan.

– Olutdrinkit eivät vaadi koristeita ja näpertelyä, vaan ne toimivat hyvin sellaisenaan tai yksinkertaisesti sitruunaviipaleella koristeltuna, Viljakainen lisää.

Siiderit hedelmäisten drinkkien pohjana

Kun perinteisiin olutdrinkkeihin on tutustunut, voi lähteä kokeilemaan rohkeasti myös muita vaihtoehtoja. Eri oluttyyppejä voi yhdistellä keskenään, tai vaikkapa kuohuviinin kera. Kokeilunhaluisimmat sekoittavat olutta jäätelöön.

– Yksi olutdrinkki on yhdistää vaaleaa olutta ja tummaa stoutia keskenään kerroksittain, Viljakainen kertoo.

Jos olut ei maistu, voi kesäisiin juomiin kokeille myös siidereitä. Siideri sopii erityisesti hedelmäisten ja marjaisten juomien pidentäjäksi.

– Siideriä käytetään pohjana terassien kannujuomiin. Sekaan lisätään likööriä, limua ja hedelmiä. Tämä on sangrian tapainen juoma, mutta siideristä, Viljakainen vinkkaa.

Olut- ja siideridrinkkejä kannattaa kokeilla rohkeasti, sillä näitä juomia saa varmasti jokaisesta ravintolasta kysymällä, vaikka niitä ei erikseen mainostettaisiinkaan. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja