Tärkeä työvaihe estää epäonnistumisen – valmista majoneesi minuutissa
Itsetehty majoneesi valmistuu helposti keittiön perusraaka-aineista. Rakenteeltaan täydellisen majoneesin salaisuus löytyy kylmästä öljystä.
Vaikka majoneesi ei kuuluisikaan lempituotteisiisi, tämä resepti saa sinut varmasti muuttamaan mieltäsi.
Kotitekoinen majoneesi on koostumukseltaan kermaista ja samettista. Kun majoneesi valmistetaan tuoreista raaka-aineista, maku on aivan omaa luokkaansa. Ja mikä parasta, majoneesi ei sisällä ylimääräisiä säilöntä- tai stabilointiaineita.
Valmistuu edullisista raaka-aineista
Valmistamiseen tarvitset vain viittä ainesosaa, joita todennäköisesti on jo kaapissasi.
Kotitekoisen majoneesin onnistumisen salaisuus on todella kylmässä öljyssä, joten siirrä öljy viilentymään jääkaappiin vähintään tuntia ennen valmistamista. Tämä kikka estää tehokkaasti majoneesia juoksettumasta.
Perusmajoneesi
2 huoneenlämpöistä kananmunaa
1 tl dijon-sinappia
2 rkl sitruunamehua
2 rkl kylmää vettä
½ tl suolaa
3,5 dl rypsiöljyä
Majoneesin valmistamisessa tärkeää on vatkaaminen, joten valmistukseen kannattaa käyttää joko yleiskonetta tai sähkövatkainta.
Yhdistä kaikki ainekset paitsi öljy kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää kylmä öljy joukkoon todella hitaasti ohuena nauhana. Sekoita voimakkaasti öljyn lisäämisen aikana.
Kun kaikki öljy on lisätty, lopputuloksena on käyttövalmis, herkullinen majoneesi. Voit halutessasi maustaa majoneesin esimerkiksi tuoreilla yrteillä tai vaikkapa chilillä.
Majoneesi säilyy jääkaapissa, ilmatiiviissä rasiassa noin kahden viikon ajan.
Lähde: Buzzfeed.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan