Tärkeä työvaihe ennen kalan paistamista – ethän unohda tätä?

Ruodot on tärkeää poistaa huolellisesti etenkin, jos lapset syövät kalaruokaa.

Älä koskaan unohda poistaa kalasta ruotoja ennen sen paistamista, sillä ne voivat aiheuttaa ikäviä vaaratilanteita.

Ennen kalan paistamista kannattaa olla äärimmäisen tarkkana sen kanssa, että kalasta on poistettu kaikki ruodot. Etenkin tottumattoman kokkaajan on syytä perehtyä tarkkaan siihen, ettei kalasta löydy piikikkäitä – ja jopa vaarallisia – yllätyksiä.

HUOM! Vaikka kalafilee myytäisiin ruodottomana, on hyvä tarkastaa, ettei siihen ole jäänyt ruotoja. Tietyissä kalalajeissa ruotoja on niin paljon, että sattumia jää lihaan helposti.

Tunnustele ruotoja käsin

Ennen kalan kypsentämistä on syytä perehtyä hyvin ruotojen poistamiseen, mikäli niiden sijainti ei ole aivan selvää. Avuksi tähän kannattaa ottaa omat kädet, sillä tunnustellen ruodot löytyvät kalafileestä huomattavasti helpommin kuin silmillä etsien.

Liu'uttamalla sormea kalafileen suuntaisesti on mahdollista löytää yhtenäisiä ruotojonoja. Ruotojonosta ruodot on helppo poistaa yksitellen. Avuksi tähän kannattaa ottaa joko tarkoitukseen valmistetut pinsettejä leveämmät pihdit – tai tällaisten pihtien puutteessa aivan tavalliset pinsetit.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!