Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tärkeä sääntö kasvisten kypsentämiseen – ota mallia pihvin paistamisesta

Shutterstock
Julkaistu 17.03.2015 13:02
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Keittokirjailija ja viininviljelijä Riikka Sukula kertoi omat vinkkinsä siihen, mihin kasvisten kypsentämisessä kannattaa kiinnittää erityishuomiota.

Vastikään kasvisherkkuihin keskittyvän Vege! Tuoreita makuja kotikeittiöstä -keittokirjan Alex Niemisen kanssa kirjoittanut Riikka Sukula kannustaa panostamaan kasvisten käyttöön kotikeittiössä. Mitä Sukula pitää kaikkein tärkeimpänä sääntönä kasvisten kypsentämisessä?

– Kasviksissa pitää kiinnittää ihan yhtä lailla huomiota kypsyysasteisiin ja siihen, että ne rakenteet säilyvät, kuin esimerkiksi hyvän pihvin paistamisessa, Sukula muistuttaa.

Kasvisruoka ei ole mautonta mössöä

Sukula tiedostaa, että jotkut pelkäävät kasvisruokia siksi, että niistä saattaa olla ikäviä mielikuvia. Oikein valmistetut kasvisruoat ovat kuitenkin kaukana mauttomasta mössöstä.

– Kasvisten kypsentämiseen pitää keskittyä. On tärkeää miettiä, millaisen rakenteen siihen ruokaan haluaa – eikä kasviksia saa ylikypsentää, Sukula painottaa.

Vaikka Sukula itse on noudattanut kasvisruokavaliota lapsesta saakka, on hänellä antaa vinkkinsä myös lihan ystäville. Vaikka kasviksia lisäisi ruokavalioon, ei sen tarvitse suinkaan tarkoittaa lihasta luopumista.

– Syö vaan se pihvi, mutta syö se niin, että siinä on runsaasti vihreitä, punaisia tai oransseja kasviksia rinnalla, kasvisten puolesta puhuva Sukula vinkkaa.

Lisää aiheesta:

Teetkö tomaateille näin? Henri Alénilta palaa pinna, jos hän huomaa tämän yksityiskohdan ruoassaan: "Minulle pahin asia"Pekka Terävän lyömätön vinkki juuresten valmistamiseen: Voitkin jättää rasittavan työvaiheen väliin!Henri Alén paljastaa, miksi kasvikset maistuvat ravintolassa niin hyvältä – yksi kikka sen tekee: "Uskomattoman hyviä!"Suomalainen huippukokki paljastaa mokan, johon sinäkin olet sortunut kasvisten kanssa: ”Suurin ongelma on siinä….”Suomalainen huippukokki ei tyrmää valmisruokia – kehottaa käyttämään niitä inspiraation lähteenä: ”Itsekin käytän valmisnuudeleita kotona”Yleinen virhe pilaa kasvikset – "kukaan ei tykkää sellaisesta"
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • Eilen08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • pe18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita

  • pe14:16
    Ruoka

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi

  • pe06:39
    Ruoka

    Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta