Tärkeä sääntö kasvisten kypsentämiseen – ota mallia pihvin paistamisesta
Keittokirjailija ja viininviljelijä Riikka Sukula kertoi omat vinkkinsä siihen, mihin kasvisten kypsentämisessä kannattaa kiinnittää erityishuomiota.
Vastikään kasvisherkkuihin keskittyvän Vege! Tuoreita makuja kotikeittiöstä -keittokirjan Alex Niemisen kanssa kirjoittanut Riikka Sukula kannustaa panostamaan kasvisten käyttöön kotikeittiössä. Mitä Sukula pitää kaikkein tärkeimpänä sääntönä kasvisten kypsentämisessä?
– Kasviksissa pitää kiinnittää ihan yhtä lailla huomiota kypsyysasteisiin ja siihen, että ne rakenteet säilyvät, kuin esimerkiksi hyvän pihvin paistamisessa, Sukula muistuttaa.
Kasvisruoka ei ole mautonta mössöä
Sukula tiedostaa, että jotkut pelkäävät kasvisruokia siksi, että niistä saattaa olla ikäviä mielikuvia. Oikein valmistetut kasvisruoat ovat kuitenkin kaukana mauttomasta mössöstä.
– Kasvisten kypsentämiseen pitää keskittyä. On tärkeää miettiä, millaisen rakenteen siihen ruokaan haluaa – eikä kasviksia saa ylikypsentää, Sukula painottaa.
Vaikka Sukula itse on noudattanut kasvisruokavaliota lapsesta saakka, on hänellä antaa vinkkinsä myös lihan ystäville. Vaikka kasviksia lisäisi ruokavalioon, ei sen tarvitse suinkaan tarkoittaa lihasta luopumista.
– Syö vaan se pihvi, mutta syö se niin, että siinä on runsaasti vihreitä, punaisia tai oransseja kasviksia rinnalla, kasvisten puolesta puhuva Sukula vinkkaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje