Tärkeä sääntö kasvisten kypsentämiseen – ota mallia pihvin paistamisesta

shutterstock_246731053
Shutterstock

Keittokirjailija ja viininviljelijä Riikka Sukula kertoi omat vinkkinsä siihen, mihin kasvisten kypsentämisessä kannattaa kiinnittää erityishuomiota.

Vastikään kasvisherkkuihin keskittyvän Vege! Tuoreita makuja kotikeittiöstä -keittokirjan Alex Niemisen kanssa kirjoittanut Riikka Sukula kannustaa panostamaan kasvisten käyttöön kotikeittiössä. Mitä Sukula pitää kaikkein tärkeimpänä sääntönä kasvisten kypsentämisessä?

– Kasviksissa pitää kiinnittää ihan yhtä lailla huomiota kypsyysasteisiin ja siihen, että ne rakenteet säilyvät, kuin esimerkiksi hyvän pihvin paistamisessa, Sukula muistuttaa.

Kasvisruoka ei ole mautonta mössöä

Sukula tiedostaa, että jotkut pelkäävät kasvisruokia siksi, että niistä saattaa olla ikäviä mielikuvia. Oikein valmistetut kasvisruoat ovat kuitenkin kaukana mauttomasta mössöstä.

– Kasvisten kypsentämiseen pitää keskittyä. On tärkeää miettiä, millaisen rakenteen siihen ruokaan haluaa – eikä kasviksia saa ylikypsentää, Sukula painottaa.

Vaikka Sukula itse on noudattanut kasvisruokavaliota lapsesta saakka, on hänellä antaa vinkkinsä myös lihan ystäville. Vaikka kasviksia lisäisi ruokavalioon, ei sen tarvitse suinkaan tarkoittaa lihasta luopumista.

– Syö vaan se pihvi, mutta syö se niin, että siinä on runsaasti vihreitä, punaisia tai oransseja kasviksia rinnalla, kasvisten puolesta puhuva Sukula vinkkaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja