Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tärkeä ravintoaine jää usein varjoon – saathan tarpeeksi?

Shutterstock
Julkaistu 01.11.2014 09:06

MTV LIFESTYLE

Pehmeät rasvat ovat terveyden kannalta todella tärkeitä, ja monella esimerkiksi kalansaanti jää usein suosituksia alhaisemmaksi.

Lukuisat tutkimukset ovat todistaneet omega-3-rasvahappojen terveellisyydestä, joten niiden saannista tulisi huolehtia. Rasvaiset kalat ovat erinomainen omega-3-rasvahappojen lähde, mutta mikäli kala ei maistu, saa tarvittavia rasvoja myös kasvikunnan tuotteista. 

Jos et syö kalaa, lisää ruokavalioosi esimerkiksi pellavansiemeniä ja saksanpähkinöitä. Pellavansiemeniä on helppo laittaa esimerkiksi kasviskeiton tai aamusmoothien joukkoon, saksanpähkinät taas ovat täydellinen välipala iltapäivän pieneen nälkään.

Myös pavut ja soijatuotteet, kuten tofu, sisältävät omega-3-rasvahappoja. Suosi siis papuruokia ja keitä vaikka syksyinen papupata. 

Ruoanlaitossa rasvana kannattaa suosia öljyä. Esimerkiksi oliiviöljy on erinomainen omega-3-rasvahappojen lähde. Lorauta oliiviöljyä myös salaatin päälle kastikkeeksi. 

Vihanneksista kannattaa kokeilla kauden herkkua, talvikurpitsaa, joka sopii niin keittoihin kuin pastaruokiinkin.

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Ravitsemusasiantuntijat nimeävät parhaat proteiinipitoiset ruoat painonpudotukseen5 herkullista hedelmää ja vihannesta, joita jokaisen kannattaisi syödä enemmän – huikeat terveyshyödyt!
Onko vatsasi kuin ilmapallo? Nämä 11 ruokaa helpottavat oloasi
Ravitsemusterapeutti listasi yhdeksän parasta proteiininlähdettä – lisää nämä ruokavalioosi ja kehosi kiittää!
11 ruokaa, joita ravitsemusterapeutit syövät lähes päivittäin – ja joita sinunkin pitäisi
5 ruokaa, jotka polttavat rasvaa vatsasta
RasvaKalaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Rasva
  • 01.09.202410:38
    Sydänterveys

    Tutkimuksessa yllättävä havainto terveellisestä oliiviöljystä

  • 11.05.202414:32
    Tutkimustulokset

    Harvardin tutkijat: Teelusikallisella oliiviöljyä päivässä voi olla merkittäviä terveysvaikutuksia

  • 29.03.202410:33
    Ravitsemus

    Suomalainen sortuu usein väärään leipärasvavalintaan

  • 14.10.202106:30
    Verot

    Uutissuomalainen: Lähes puolet suomalaisista vastustaa terveysveron käyttöönottoa

  • 14.03.202014:00
    Ruoka

    Helppo rasvamuutos pienentää sydänsairauksien riskiä – jo puolikas ruokalusikallinen päivässä riittää