Tärkeä kahvinkeitinsääntö, jota et tiennyt: Näin kahville pitäisi tehdä, ennen kuin juot sitä
Tiistaina vietetään Hyvän kahvin päivää, jonka kunniaksi kannattaa erityisesti panostaa kahvikupillisen laatuun. Noudata simppeliä vinkkiä ja kahvistasi tulee varmasti tasalaatuista!
Paulig juhlistaa 100-vuotiasta Suomea haastamalla kaikki suomalaiset yhteiselle kahvitauolle tiistaina 6.6. klo 14. Hyvän kahvin päivää on vietetty vuodesta 2004 alkaen ja tänä vuonna se on osa Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiön isännöimää Syödään yhdessä -teemavuotta.
10 kiloa kahvia henkeä kohden
Keskimäärin kahvia nautitaan Suomessa päivittäin noin 3–4 kupillista. Vaikka erikoiskahvit ja uudet valmistusmenetelmät kiinnostavat, edelleen yhdeksän kahvikupillista kymmenestä valmistuu perinteisellä suodatinmenetelmällä. Tummapaahtoisten kahvien suosio on kasvanut viime vuosina, mutta vaalea paahto on yhä vankalla ykkössuosikin paikalla: kaikesta juodusta kahvista meillä noin 80 % on vaaleapaahtoista.
‒ Suomalainen kahvikulttuuri on monipuolinen ja iloisia vivahteita täynnä. Mikäpä ilmentäisi sitä paremmin kuin iltapäivän kahvipaussi? Haluamme kannustaa ihmisiä pitämään pienen tauon arjen kiireistä ja pysähtymään yhdessä kahvikupin äärelle, viestintäpäällikkö Pirjo Hästbacka Pauligilta kertoo.
Sekoita kahvi kannussa ennen juomista!
Jos kahvipaussista haluaa tehdä mahdollisimman hyvän, kannattaa kiinnittää huomiota myös kahvin laatuun. Tiesitkö sinä, että kahvi kannattaa ehdottomasti sekoittaa kannussa ennen tarjoilua? Kun kahvia valmistetaan tavallisella suodatinkahvimenetelmällä, voi kahvin laatu vaihdella.
– Kahvi kannattaa sekoittaa ennen tarjoilua, jotta kahvi on tasalaatuista. Eli helpointa on esimerkiksi pyöräyttää lusikkaa kahvinkeittimen lasisessa kannussa ennen kuin kaataa kahvia kuppiin, Hästbacka vinkkaa.
Jos kahvi jätetään sekoittamatta, saattaa ensimmäinen kupillinen kannusta maistua laihalta. Kannun pohjalliset sen sijaan voivat yllättää juojan vahvuudellaan.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti