Tärkeä kahvinkeitinsääntö, jota et tiennyt: Näin kahville pitäisi tehdä, ennen kuin juot sitä

Kahvi
Sekoita kahvia pannussa ennen tarjoilua, jotta saat tasalaatuiset kupposet lempijuomaasi. Lehtikuva

Tiistaina vietetään Hyvän kahvin päivää, jonka kunniaksi kannattaa erityisesti panostaa kahvikupillisen laatuun. Noudata simppeliä vinkkiä ja kahvistasi tulee varmasti tasalaatuista!

Paulig juhlistaa 100-vuotiasta Suomea haastamalla kaikki suomalaiset yhteiselle kahvitauolle tiistaina 6.6. klo 14. Hyvän kahvin päivää on vietetty vuodesta 2004 alkaen ja tänä vuonna se on osa Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiön isännöimää Syödään yhdessä -teemavuotta.

10 kiloa kahvia henkeä kohden
Keskimäärin kahvia nautitaan Suomessa päivittäin noin 3–4 kupillista. Vaikka erikoiskahvit ja uudet valmistusmenetelmät kiinnostavat, edelleen yhdeksän kahvikupillista kymmenestä valmistuu perinteisellä suodatinmenetelmällä. Tummapaahtoisten kahvien suosio on kasvanut viime vuosina, mutta vaalea paahto on yhä vankalla ykkössuosikin paikalla: kaikesta juodusta kahvista meillä noin 80 % on vaaleapaahtoista.

‒ Suomalainen kahvikulttuuri on monipuolinen ja iloisia vivahteita täynnä. Mikäpä ilmentäisi sitä paremmin kuin iltapäivän kahvipaussi? Haluamme kannustaa ihmisiä pitämään pienen tauon arjen kiireistä ja pysähtymään yhdessä kahvikupin äärelle, viestintäpäällikkö Pirjo Hästbacka Pauligilta kertoo.

Sekoita kahvi kannussa ennen juomista!

Jos kahvipaussista haluaa tehdä mahdollisimman hyvän, kannattaa kiinnittää huomiota myös kahvin laatuun.  Tiesitkö sinä, että kahvi kannattaa ehdottomasti sekoittaa kannussa ennen tarjoilua? Kun kahvia valmistetaan tavallisella suodatinkahvimenetelmällä, voi kahvin laatu vaihdella. 

– Kahvi kannattaa sekoittaa ennen tarjoilua, jotta kahvi on tasalaatuista. Eli helpointa on esimerkiksi pyöräyttää lusikkaa kahvinkeittimen lasisessa kannussa ennen kuin kaataa kahvia kuppiin, Hästbacka vinkkaa.

Jos kahvi jätetään sekoittamatta, saattaa ensimmäinen kupillinen kannusta maistua laihalta. Kannun pohjalliset sen sijaan voivat yllättää juojan vahvuudellaan. 

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja