Hitiksi nousseet kanaranskalaiset on helppo tehdä myös kotona – kokeile!

kanaranskalaiset
Kuvakaappaus: Youtube Shutterstock

Broilerista tehdyt ranskalaiset saapuivat aiemmin tänä vuonna myös Suomen markkinoille Burger King -ketjun alettua myydä ranskanperunoiden ohella myös kanaranskalaisia.

Perunattomat, hitiksi nousseet kanaranskalaiset on helppo tehdä kotikeittiössä. Käytännössä kyse on leivitetyistä ja uppopaistetuista kanafileenpaloista.

Kanaranskalaisia varten tarvitset broilerin rintafileetä pitkulaisiksi siivuiksi leikattuna, jauhoja, cayennepippuria, suolaa sekä valkosipuli- ja sipulijauhetta. Lisäksi tarvitset kananmunia, pankojauhoja ja paistoöljyä.

Kieritä broilerinpalat ensin jauho-mausteseoksessa, jotta ne saavat makua pintaansa. Käytä lihat sen jälkeen kananmunassa ja viimeiseksi karkeissa pankojauhoissa. Uppopaista broilerit öljyssä rapeiksi ja kypsiksi kanaranskalaisiksi. Nauti lämpimänä. 

Katso tarkat ohjeet videolta!


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja