Kylmäsavulohella, pinaatilla ja kananmunalla täytetyt avokadonpuolikkaat ovat herkullista ja terveellistä aamupalaa.
Valmista itse avokadoista aamupalaa, joka sekä maistuu hyvältä että täyttää vaatimukset terveellisyydestä. Tässä aamupalassa yhdistyvät avokadon ja lohen sisältämät hyvät rasvat, kananmunan sisältämä proteiini ja muun muassa ruoansulatuksen toimintaa parantava pinaatti.
Täytetyt aamupala-avokadot
4 avokadoa
140 g savustettua lohta
16 lehteä babypinaattia
8 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
1/2 tl chiliä
ruohosipulia
Lämmitä uuni 220 asteeseen.
Halkaise avokadot ja poista kivet. Kaiverra hieman avokadon hedelmälihaa, jotta kiven jättämään kuppiin mahtuu kananmuna.
Asettele puolikkaat avokadot uunivuokaan. Ripottele avokadojen päälle lohta ja pinaattia.
Riko kananmuna kulhossa. Lusikoi kuppiin, jonka kivi on jättänyt avokadoon. Toista tämä jokaisen avokadon kohdalla. Mausta puolikkaat lopuksi suolalla ja mustapippurilla.
Paista 15–20 minuuttia tai niin kauan, kunnes kananmunat ovat hyytyneet. Ripottele avokadojen päälle lopuksi chiliä.
Tarjoile!
Lähde: People.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!