Olisitko arvannut? Avokado on täydellinen valinta grilliin!
Herkullista avokadoa on mahdollista myös grillata.
Grillattu avokado on takuuvarma herkku. Reseptin on laatinut Nikke Häggström, joka sijoittui toiseksi grillauksen suomenmestaruuskilpailussa.
Grillattu avokado
1 kypsä avokado
suolaa
mustapippuria
1 sitruunan mehu
tuoretta inkivääriä
tuoretta chiliä
oliiviöljyä
1. Puolita avokado, irrota kivi ja leikkaa kuoreen maustumista edistävät ristikkoviillot niin, että liha jää kiinni kuoreen.
2. Mausta avokadonpuolikkaat suolalla, mustapippurilla, sitruunamehulla ja oliiviöljyllä. Lisää päälle silputtu chili ja inkivääri.
3. Anna avokadojen kypsyä grillissä 5–7 minuuttia. Halutessasi voit maustaa avokadot kääntämisen jälkeen esimerkiksi valkosipulilla ja parmesan-juustoraasteella.
Lähde: Lidl
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa