Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tämä resepti on varma hitti: Näin helposti syntyy täydellinen bolognese!

Julkaistu 28.08.2016 14:00

MTV LIFESTYLE

Bolognese on koko perheen suosikki, joka kannattaa valmistaa alusta loppuun asti itse – vastoin luuloja se on helppoa ja nopeaa, ja vie herkun aivan uudelle tasolle. 

Bolognese-kastike on monen perheen ruokasuosikki – vie se uudelle tasolle kokkaamalla koko herkku alusta alkaen itse ilman valmiita kastikkeita. 

Täydellinen bolognese-kastike:

(4–5 annosta)

1 rasia naudan jauhelihaa 
1 sipuli
1 suuri porkkana 
1 valkosipulin kynsi
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl tomaattipyrettä
400 grammaa tomaattimurskaa
1 dl kylmää vettä
2 ruokalusikallista vasikanfondia
2 tl kuivattua oreganoa


1. Pilko sipuli ja porkkana hienoksi ja paista pannulla oliiviöljyssä kevyesti niin että sipuli ja porkkana pehmenevät, mutta eivät saa liikaa väriä. 
2. Pilko valkosipuli ja lisää se paistokseen. Lisää mausteet. Kuullota hetki. 
3. Lisää jauheliha ja ruskista. 
4. Lisää tomaattipyre 
5. Lisää vasikanliemikuutio, vesi ja tomaattimurska
6. Hauduta vähintään 20 minuuttia tai kunnes vesi haihtuu. Halutessasi voit lisätä vettä ja haudutella kastiketta pidempäänkin, jolloin siitä tulee vieläkin maukkaampaa. 
7. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan vielä suolaa ja pippuria, tarjoile keitetyn pastan kanssa. 

Lähde: Altommat.se

Lisää aiheesta:

Ruotsalaisesta jauhelihakeitosta tuli ilmiö: Kouluruoka, jota kaikki rakastavat Kolmen ainesosan superhelppo ja kermainen kanakastike: Tämän sinäkin osaat taatusti tehdäVartissa valmista! Superherkullinen yhden kattilan makkarapasta on kiireisen arjen pelastus Simppeliä ja järjettömän hyvää: Näin helposti syntyy täydellinen bolognese-kastike Lihamureke italialaisittainSuomen suosituin arkiruoka selvitettiin – tämä jokaisen tulisi osata valmistaa
JauhelihakastikeLihaKlassikkoreseptitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihakastike
  • 17.01.201717:37
    Liha

    Ei enää harmaata mössöä! Takuuvarma tapa ruskistaa jauheliha oikeasti ruskeaksi

  • 21.04.201620:01
    Ruoanlaitto

    Tästä ei jauhelihakastike parane! Täydellisen bolognesen salaisuus yhdessä kriittisessä raaka-aineessa

  • 20.04.201610:20
    Liha

    Totuus jauhelihasta saattaa yllättää: Kauanko kaupasta ostettu liha oikeasti säilyy kotona?