Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tämä resepti on takuuvarma hitti – valmista pekoninen versio lasagnesta!

Lasagne on täydellistä lohturuokaa.
Lasagne on täydellistä lohturuokaa.Shutterstock
Julkaistu 26.09.2016 17:30

MTV LIFESTYLE

Pasta carbonara on monelle tuttu pastaruoka, jossa pääosassa on kerma, pekoni ja kananmuna. Uudenlaisella reseptillä tämä klassikko taipuu myös lasagnen muotoon!

Hookoon reseptillä valmistuvassa lasagnessa yhdistyvät luontevasti kahden klassikkoherkun, lasagnen ja pasta carbonaran parhaat puolet.

Lasagne carbonara

340 g amerikanpekonia
30 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l täysmaitoa
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria myllystä
3 kananmunankeltuaista
1 pkt lasagnelevyjä
1 nippu lehtipersiljaa hienonnettuna
50 g parmesaanijuustoa

Suikaloi pekoni ja paista pannulla miedolla lämmöllä rapeiksi.

Siivilöi pekoneista irronnut rasva paksupohjaiseen kattilaan ja lisää rasvan joukkoon voi ja jauhot.

Kuumenna ja sekoittele seosta muutama minuutti, mutta älä ruskista.

Kuumenna samalla toisessa kattilassa maito.

Lisää maito seoksen joukkoon pienissä erissä koko ajan voimakkaasti vatkaten. Näin kastikkeesta tulee tasainen.

Anna hautua hiljalleen 10 minuuttia koko ajan sekoitellen.


Siirrä kattila liedeltä ja anna jäähtyä hieman.

Vatkaa keltuaiset kastikkeen joukkoon ja mausta suolalla ja valkopippurilla.

Kokoa lasagne voideltuun uunivuokaan kerroksittain. Aloita kokoaminen kastikkeella, jonka jälkeen lasagnelevyjä, kastiketta, pekonirouhetta, persiljaa ja jälleen lasagnelevyjä. Peitä viimeiset levyt kastikkeella ja kruunaa raastetulla parmesaanilla.

Paista lasagne 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Anna lasagnen levähtää hetki ennen nauttimista.

Lähde: Hookoo.fi

Lisää aiheesta:

Kari Aihisen lenkkimakkaralasagneSyntisen juustoinen pastavuoka ratkaisee arkiruokaongelmasi – tästä riittää useammalle päivälle!Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohjeAvoin lasagne jokiravunpyrstöilläKeititkö liikaa pastaa? Hyödynnä aterian rippeet herkullisessa kasvislasagnessaGunillan lasagne
PastaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pasta
  • 15.9.11:01
    Ruoka

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 8.9.17:17
    Ruoka

    "Miljoonan dollarin spagetti" – herkullinen jauhelihapasta nousi hitiksi

  • 12.8.17:03
    Ruoka

    Näin saat makaronilaatikosta parempaa: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"

  • 11.8.13:28
    Ruoka

    Ruokasivuston reseptistä pastamyrsky Italiassa – "Kansainvälinen selkkaus"

  • 10.8.09:43
    Ruoka

    Tiiun lasagnea ylistetään: "Jos pitäisi syödä vain yhtä ruokaa loppuelämä, niin se olisi tämä"