Tämä resepti on takuuvarma hitti – valmista pekoninen versio lasagnesta!
Pasta carbonara on monelle tuttu pastaruoka, jossa pääosassa on kerma, pekoni ja kananmuna. Uudenlaisella reseptillä tämä klassikko taipuu myös lasagnen muotoon!
Hookoon reseptillä valmistuvassa lasagnessa yhdistyvät luontevasti kahden klassikkoherkun, lasagnen ja pasta carbonaran parhaat puolet.
Lasagne carbonara
340 g amerikanpekonia
30 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l täysmaitoa
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria myllystä
3 kananmunankeltuaista
1 pkt lasagnelevyjä
1 nippu lehtipersiljaa hienonnettuna
50 g parmesaanijuustoa
Suikaloi pekoni ja paista pannulla miedolla lämmöllä rapeiksi.
Siivilöi pekoneista irronnut rasva paksupohjaiseen kattilaan ja lisää rasvan joukkoon voi ja jauhot.
Kuumenna ja sekoittele seosta muutama minuutti, mutta älä ruskista.
Kuumenna samalla toisessa kattilassa maito.
Lisää maito seoksen joukkoon pienissä erissä koko ajan voimakkaasti vatkaten. Näin kastikkeesta tulee tasainen.
Anna hautua hiljalleen 10 minuuttia koko ajan sekoitellen.
Siirrä kattila liedeltä ja anna jäähtyä hieman.
Vatkaa keltuaiset kastikkeen joukkoon ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
Kokoa lasagne voideltuun uunivuokaan kerroksittain. Aloita kokoaminen kastikkeella, jonka jälkeen lasagnelevyjä, kastiketta, pekonirouhetta, persiljaa ja jälleen lasagnelevyjä. Peitä viimeiset levyt kastikkeella ja kruunaa raastetulla parmesaanilla.
Paista lasagne 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Anna lasagnen levähtää hetki ennen nauttimista.
Lähde: Hookoo.fi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa