Pasta carbonara on monelle tuttu pastaruoka, jossa pääosassa on kerma, pekoni ja kananmuna. Uudenlaisella reseptillä tämä klassikko taipuu myös lasagnen muotoon!
Hookoon reseptillä valmistuvassa lasagnessa yhdistyvät luontevasti kahden klassikkoherkun, lasagnen ja pasta carbonaran parhaat puolet.
Lasagne carbonara
340 g amerikanpekonia
30 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l täysmaitoa
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria myllystä
3 kananmunankeltuaista
1 pkt lasagnelevyjä
1 nippu lehtipersiljaa hienonnettuna
50 g parmesaanijuustoa
Suikaloi pekoni ja paista pannulla miedolla lämmöllä rapeiksi.
Siivilöi pekoneista irronnut rasva paksupohjaiseen kattilaan ja lisää rasvan joukkoon voi ja jauhot.
Kuumenna ja sekoittele seosta muutama minuutti, mutta älä ruskista.
Kuumenna samalla toisessa kattilassa maito.
Lisää maito seoksen joukkoon pienissä erissä koko ajan voimakkaasti vatkaten. Näin kastikkeesta tulee tasainen.
Anna hautua hiljalleen 10 minuuttia koko ajan sekoitellen.
