Hauskat nakkiherkut syntyvät helposti. Testaa nakkipiiloja vaikkapa uudenvuodenjuhlien tarjottavina.
Milloin söit viimeksi legendaarisia nakkipiiloja? Nämä retroherkkupalat ovat tuttuja lasten synttäreiltä ja juhlien cocktailpalapöydästä. Mikä parasta, nakkipiilot valmistuvat nopeasti ja helposti.
Näin teet nakkipiiloja
Nakkipiilot valmistuvat todella yksinkertaisesti: taikinalevyjen sisään kääritään nakkeja ja sitten vain herkut uuniin paistumaan. Halutessaan nakkipiilojen sisään voi laittaa myös erilaisia mausteita. Yksinkertaisimmillaan nakkipiilot maistuvat ihan sellaisenaan, mutta niitä voi myös dipata vaikka ketsuppiin.
Nakkipiiloihin voi käyttää esimerkiksi pakastimeen joululta jääneitä torttutaikinalevyjä. Myös voi- ja lehtitaikina soveltuvat nakkipiiloihin. Torttu- ja voitaikinaa kannattaa kaulia ohuemmaksi ja yhdestä levystä leikata yhteensä kolme neliötä.
Nakkipiiloja paistetaan 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
***
Miten makkaraa paistetaan oikeaoppisesti? Kokki näyttää:

Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.