Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tämä legendaarinen retroruoka on varma nakki uudenvuoden herkkupöytään – milloin söit viimeksi?

Nakkipiiloja osaa tehdä lapsikin!
Nakkipiiloja osaa tehdä lapsikin!Shutterstock
Julkaistu 30.12.2019 17:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Hauskat nakkiherkut syntyvät helposti. Testaa nakkipiiloja vaikkapa uudenvuodenjuhlien tarjottavina.

Milloin söit viimeksi legendaarisia nakkipiiloja? Nämä retroherkkupalat ovat tuttuja lasten synttäreiltä ja juhlien cocktailpalapöydästä. Mikä parasta, nakkipiilot valmistuvat nopeasti ja helposti.

Näin teet nakkipiiloja

Nakkipiilot valmistuvat todella yksinkertaisesti: taikinalevyjen sisään kääritään nakkeja ja sitten vain herkut uuniin paistumaan. Halutessaan nakkipiilojen sisään voi laittaa myös erilaisia mausteita. Yksinkertaisimmillaan nakkipiilot maistuvat ihan sellaisenaan, mutta niitä voi myös dipata vaikka ketsuppiin.

Nakkipiiloihin voi käyttää esimerkiksi pakastimeen joululta jääneitä torttutaikinalevyjä. Myös voi- ja lehtitaikina soveltuvat nakkipiiloihin.  Torttu- ja voitaikinaa kannattaa kaulia ohuemmaksi ja yhdestä levystä leikata yhteensä kolme neliötä. 

Nakkipiiloja paistetaan 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

***

Miten makkaraa paistetaan oikeaoppisesti? Kokki näyttää:

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Nerokas tapa käyttää kaupan valmista croissant-taikinaa: "Maagisen hyvä yhdistelmä"Voiko myös piparit paistaa vohveliraudalla? MTV testasi – tässä hämmästyttävä lopputulos10 sekunnin nakkikikka, joka kannattaa opetella – hyvästi räjähtelevät nakit!Uusia ideoita grilliin – nämäkin herkut kannattaa valmistaa grillissä!Paluu menneisyyteen: Helpoin retroherkku ikinä? Nakkipiilot pelastavat illanistujaisetPaluu menneisyyteen: Leivo maukkaita nakkipiiloja!
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 16:45
    Ruokaniksit

    Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen

  • 11:14
    Juusto

    Nyt iski fetakriisi

  • 06:51
    Hedelmät

    Tätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"

  • Eilen16:38
    Joulu

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • Eilen14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi