Tämä legendaarinen retroruoka on varma nakki uudenvuoden herkkupöytään – milloin söit viimeksi?

Hauskat nakkiherkut syntyvät helposti. Testaa nakkipiiloja vaikkapa uudenvuodenjuhlien tarjottavina.
Milloin söit viimeksi legendaarisia nakkipiiloja? Nämä retroherkkupalat ovat tuttuja lasten synttäreiltä ja juhlien cocktailpalapöydästä. Mikä parasta, nakkipiilot valmistuvat nopeasti ja helposti.
Näin teet nakkipiiloja
Nakkipiilot valmistuvat todella yksinkertaisesti: taikinalevyjen sisään kääritään nakkeja ja sitten vain herkut uuniin paistumaan. Halutessaan nakkipiilojen sisään voi laittaa myös erilaisia mausteita. Yksinkertaisimmillaan nakkipiilot maistuvat ihan sellaisenaan, mutta niitä voi myös dipata vaikka ketsuppiin.
Nakkipiiloihin voi käyttää esimerkiksi pakastimeen joululta jääneitä torttutaikinalevyjä. Myös voi- ja lehtitaikina soveltuvat nakkipiiloihin. Torttu- ja voitaikinaa kannattaa kaulia ohuemmaksi ja yhdestä levystä leikata yhteensä kolme neliötä.
Nakkipiiloja paistetaan 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
***
Miten makkaraa paistetaan oikeaoppisesti? Kokki näyttää:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Koko Suomi leipoo: Juustoinen siemennäkkäri ja mausteiset parmesaanipikkuleivät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Koko Suomi leipoo: Mummin mustikkasuu, Juulian resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Lumihiutalejoulutortut – taittele joulutorttu helposti lumihiutaleen muotoon
-
Koko Suomi leipoo: Havun havinaa -juustokakkuset, Heidin resepti