Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tämä legendaarinen retroruoka on varma nakki uudenvuoden herkkupöytään – milloin söit viimeksi?

Nakkipiiloja osaa tehdä lapsikin!
Nakkipiiloja osaa tehdä lapsikin!Shutterstock
Julkaistu 30.12.2019 17:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Hauskat nakkiherkut syntyvät helposti. Testaa nakkipiiloja vaikkapa uudenvuodenjuhlien tarjottavina.

Milloin söit viimeksi legendaarisia nakkipiiloja? Nämä retroherkkupalat ovat tuttuja lasten synttäreiltä ja juhlien cocktailpalapöydästä. Mikä parasta, nakkipiilot valmistuvat nopeasti ja helposti.

Näin teet nakkipiiloja

Nakkipiilot valmistuvat todella yksinkertaisesti: taikinalevyjen sisään kääritään nakkeja ja sitten vain herkut uuniin paistumaan. Halutessaan nakkipiilojen sisään voi laittaa myös erilaisia mausteita. Yksinkertaisimmillaan nakkipiilot maistuvat ihan sellaisenaan, mutta niitä voi myös dipata vaikka ketsuppiin.

Nakkipiiloihin voi käyttää esimerkiksi pakastimeen joululta jääneitä torttutaikinalevyjä. Myös voi- ja lehtitaikina soveltuvat nakkipiiloihin.  Torttu- ja voitaikinaa kannattaa kaulia ohuemmaksi ja yhdestä levystä leikata yhteensä kolme neliötä. 

Nakkipiiloja paistetaan 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

***

Miten makkaraa paistetaan oikeaoppisesti? Kokki näyttää:

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Voiko myös piparit paistaa vohveliraudalla? MTV testasi – tässä hämmästyttävä lopputulos10 sekunnin nakkikikka, joka kannattaa opetella – hyvästi räjähtelevät nakit!Uusia ideoita grilliin – nämäkin herkut kannattaa valmistaa grillissä!Paluu menneisyyteen: Helpoin retroherkku ikinä? Nakkipiilot pelastavat illanistujaisetPaluu menneisyyteen: Leivo maukkaita nakkipiiloja! Vapise peltilihis! Yksinkertaisesta reseptistä uusi somehitti – kuin nakkipiilot, mutta parempaa
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:22
    Leivonta

    Maaritilla välähti: Teki mahtavan "karjalanpiirakan"

  • 09:47
    Kasvikset

    Ruokakaupasta voi nyt löytää todella hämmentävän kasviksen

  • Eilen09:43
    Uutisohjelmien aiheet

    Tiesitkö tätä karjalanpiirakoista?

  • pe14:32
    Viinit

    Tässä on "Alkon paras punaviini" – voittaja valittiin 250 pullon joukosta

  • pe07:55
    Ruokalähettipalvelut

    Jesse odotti Foodoran tilausta lähes kaksi tuntia – taustalta paljastui erikoinen toimintatapa: "Kusevat ravintoloiden muroihin"