Varma hittidrinkki: Lisää joukkoon kananmunaa!

mango sour2
Kuvituskuva. Shutterstock

Kyllästyttävätkö mämmi ja pasha? Raikas kananmunaa sisältävä mango-cocktail keventää pääsiäisaterian ja toimii mainiosti myös herkullisena alkujuomana.

Munadrinkissä on tärkeässä roolissa kananmunan valkuainen, joka takaa juoman ryhdin. Valkuaisen ei ole siis tarkoitus maistua, vaan pehmentää sour-tyyppisen cocktailin hapokkuutta ja antaa juomalle miellyttävää rakennetta. Mango ja tuorepuristettu sitruunamehu tuovat juomaan hedelmäisyyttä ja heleän keltaisen värin.

Mango Sour –munadrinkki

Ainekset:
1 dl mangonektaria tai -mehua
5 cl vodkaa
0,5 dl tuoretta sitruunamehua
1,5 rkl sokeria
1 kananmunan valkuainen
jääpaloja

Mittaa aineet ravistimeen tai kannelliseen lasipurkkiin, sulje kansi ja ravista, jotta valkuainen vaahtoaa hieman. Lisää sitten jäät ja anna juomalle kyytiä ravistamalla sitä voimakkaasti.

Aseta kauniin lasin pohjalle pari jääpalaa ja siivilöi juoma sekoittimesta tai lasipurkista niiden päälle. Lisää sitruunaviipale koristeeksi. Nauti! 

Osittainen lähde: Chew Out Loud

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat