Varma hittidrinkki: Lisää joukkoon kananmunaa!
Kyllästyttävätkö mämmi ja pasha? Raikas kananmunaa sisältävä mango-cocktail keventää pääsiäisaterian ja toimii mainiosti myös herkullisena alkujuomana.
Munadrinkissä on tärkeässä roolissa kananmunan valkuainen, joka takaa juoman ryhdin. Valkuaisen ei ole siis tarkoitus maistua, vaan pehmentää sour-tyyppisen cocktailin hapokkuutta ja antaa juomalle miellyttävää rakennetta. Mango ja tuorepuristettu sitruunamehu tuovat juomaan hedelmäisyyttä ja heleän keltaisen värin.
Mango Sour –munadrinkki
Ainekset:
1 dl mangonektaria tai -mehua
5 cl vodkaa
0,5 dl tuoretta sitruunamehua
1,5 rkl sokeria
1 kananmunan valkuainen
jääpaloja
Mittaa aineet ravistimeen tai kannelliseen lasipurkkiin, sulje kansi ja ravista, jotta valkuainen vaahtoaa hieman. Lisää sitten jäät ja anna juomalle kyytiä ravistamalla sitä voimakkaasti.
Aseta kauniin lasin pohjalle pari jääpalaa ja siivilöi juoma sekoittimesta tai lasipurkista niiden päälle. Lisää sitruunaviipale koristeeksi. Nauti!
Osittainen lähde: Chew Out Loud
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan