Tämä ainesosa korvaa sitrushedelmät juomissa – lisää raakana!

shutterstock_200643533
Raparperi sopii sellaisenaan myös drinkkeihin. Shutterstock

Raparperi on loppukevään ja alkukesän herkku, joka sopii loistavasti osaksi myös erilaisia, raikkaita drinkkejä.

Altia Akatemian valmentaja ja baarimestari Mikael Karttunen kertoi vinkkinsä siihen, kuinka raparperia kannattaa hyödyntää osana kesäisiä drinkkejä esimerkiksi valmistujaisjuhlissa. Karttunen totesi, että raparperi sopii drinkkeihin erityisen hyvin sen hapokkuuden vuoksi – ja voi korvata sitruunan ja limen juomissa kokonaan.

– Tänä päivänä kun ihmiset eivät halua makeita, vaan raikkaita juomia, niin yleensä se raikkaus tuodaan sitruksilla, Karttunen toteaa.

– Raparperia voi käyttää juomissa ikään kuin sitruksen sijaan, kun se tuo samalla hapokkuutta juomiin, Karttunen vinkkaa.

Lisää raparperia raakana juomaan

Jos raparperia käyttää osana drinkkiä, ei tarvitse nähdä paljon vaivaa, sillä kauden herkun voi lisätä juomaan sellaisenaan.

– Kaikista helpoin tapa hyödyntää raparperi on laittaa sitä ihan vaan raakana juomaan, Karttunen vinkkaa.

– Kuori raparperia ensin vähän ja paloittele se sen jälkeen noin sentin mittaisiksi paloiksi. Sen jälkeen palat kannattaa murskata juomaan, Karttunen jatkaa.

Drinkit vaativat usein makeutta, ja tämä on hyvä pitää mielessä etenkin silloin, kun juomia maustaa raparperilla. Luonnostaan hapokas raaka-aine vaatii vastaparikseen sokeria myös juomissa.

– Sokeria täytyy laittaa riittävästi, Karttunen muistuttaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja