Tämä aamupala sopii sporttisille – tee itse kuituleipää

Shutterstock

Hellapoliisi Kati Jaakonen vinkkaa tuoreessa kirjassaan Leipäherkut valmistamaan kuitupitoista ja gluteenitonta leipää – joka sopii hyvin esimerkiksi aamiaiseksi.

Ruokabloggaaja Kati Jaakosen kuituleipä sisältää nimensä mukaisesti runsaasti ravintokuitua. Leivässä on myös paljon hyviä rasvoja, sillä siihen lisätään terveysvaikutuksistaan tunnettuja siemeniä.

– Kuituleipä on gluteenitonta ja nimensä mukaisesti hyvin kuitupitoista leipää sporttiseen ja terveelliseen elämänmenoon, Jaakonen kirjoittaa.

Kuituleipä

noin 12 annospalaa

125 g voita
1 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
2 rkl pellavansiemenrouhetta
1,5 dl auringonkukansiemeniä
100 g mantelilastuja tai mantelirouhetta
1 rkl vettä
5 munaa
1 rkl kuminansiemeniä
1 tl merisuolaa

Sulata voi ja kylmäpuristettu kookosöljy. Sekoita joukkoon pellavansiemenrouhe, auringonkukansiemenet, mantelilastut tai mantelirouhe, vesi, munat, kuminansiemenet ja merisuola.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Anna leivän kovettua uunipellillä. Nauti!

Lähde: Kati Jaakonen: Leipäherkut, Readme.fi 2015

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!