Talven ykköslohturuoka on tässä: "Huikean herkullista!"

Härkismoussaka kuva
MTV

Nanna Rintala valmisti Makujen aamu -ohjelmassa torstaina kasvisruoan, joka maistuu koko perheelle. 

Tässä reseptissä perinteinen moussaka eli munakoisovuoka saa lisäproteiinia kotimaisesta härkiksestä. Härkis on käyttövalmista sellaisenaan.

– Huikean herkullista vegeruokaa! Härkismoussaka on talven ykköslohturuoka, Huomenta Suomen Makujen aamun kokki Nanna Rintala lupaa. 

Huikean herkullista vegeruokaa! Härkismoussaka on talven ykköslohturuoka. Reseptin loihti Nanna Rintala Makujen aamu-ohjelmassa.

Ainekset

  • 700 g munakoisoa (2 pientä/ 1 iso)
  • 3+2 rkl öljyä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tlk/ 400 g paseerattua tomaattia
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • ½ tl kanelia
  • 1 tl oreganoa
  • ½ tl muskottipähkinää
  • 1 tl sokeria
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria
  • 250 g/ 1 rasia Härkistä
  • 200 g fetaa
  • 1 kananmuna
  • 2 dl kreikkalaista jugurttia
  • kourallinen tuoretta minttua

Valmistusohje

Pehmittele hienonnettu sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää paseerattu tomaatti ja tomaattipyree, kasvisliemikuutio ja mausteet. Kuumenna ja anna porista muutama minuutti. Lisää härkis ja kuumenna uudelleen.

Sekoita murusteltu feta, jugurtti, kananmuna ja minttu kastikkeeksi. Kokoa Härkis moussaka voideltuun vuokaan tai uuninkestävään pannuun asettamalla ½ munakoisoviipaleista pohjalle, niiden päälle härkisseos, loput munakoisosta ja viimeisenä lusikoi päälle fetakastike. Kuorruta kauniin väriseksi 220-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.



Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.