Mainos

Tallinnan hittikohde: Legendaarisella ravintolalla jo kaksi miljoonaa suomalaisasiakasta – oletko sinäkin vieraillut?

Tallinan vanhassa kaupungissa sijaitsee ravintola, jonne moni suomalainenkin matkaaja on päätynyt syömään reissullaan.

Oletko sinäkin vieraillut Tallinnassa legendaarisessa Olde Hansa -ravintolassa? Keskiaikaisteemainen Olde Hansa on yksi Tallinnan suosituimmista ravintoloista.

Olde Hansa on vuonna 1998 perustettu keskiaikainen ravintola Tallinnan vanhan kaupungin sydämessä. Ruoan ja juoman lisäksi hansaliiton aikaista tunnelmaa luovat ravintolan pelimannit, seinämaalaukset, saviastiat sekä henkilökunnan ajan henkeen sopivat asut.

Vanhassa kaupungissa sijaitseva ja ensi vuonna 20 vuotta täyttävä ravintola juhlii tänä syksynä jo kuuden miljoonan asiakkaan rajan rikkoutumista. Yllättävän suuri osa tästä määrästä on ollut nälkäisiä suomalaisia.

– Olemme todella iloisia, joskaan emme kovin yllättyneitä, että kuudes miljoonas asiakkaamme on suomalainen. Arvioimme, että kuudesta miljoonasta asiakkaastamme kaksi miljoonaa on ollut suomalaisia, Olde Hansan ravintolapäällikkö Aile Laansalu kertoo.

Kuudes miljoonas asiakas oli marraskuun lopulla Olde Hansassa käynyt suomalainen oikeustieteen opiskelija Mikko Heikinheimo. Heikinheimo tuli Olde Hansaan tyttöystävänsä Veera Vesterisen kanssa.

– Ruoka oli todella hyvää ja vatsa tuli täyteen. Täällä on todella mukava tunnelma, ja ravintola sopii hyvin Tallinnan vanhaan kaupunkiin, Heikinheimo ja Vesterinen toteavat.

Olde Hansan historian suosituin annos on villisikaa punaviinikastikkeessa ja suosituin juoma taas talon oma tumma hunajaolut. Heikinheimo ja Vesterinen valitsivat keskiaikaiselta ruokalistalta riistakäristystä. Heikinheimolle Olde Hansa oli tuttu aikaisemmilta Tallinnan matkoilta, mutta Vesterinen vieraili ravintolassa ensimmäistä kertaa.

Ensi vuoden syntymäpäivän kunniaksi Olde Hansa lupaa yllätyksen kaikille asiakkailleen, jotka täyttävät 20 vuotta vuonna 2018.

***

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja