Takuuvarma jäätelöhitti – kokeile erikoista makuyhdistelmää

jäätelö (1)
Shutterstock

Chilin ja suklaan liitto on yleisesti tunnettu herkutteluyhdistelmä, mutta oletko koskaan kokeillut maustaa jäätelöä chilillä?

Yksinkertainen ja herkullinen jäätelöjälkiruoka saa mukavaa lisäpotkua tujauksesta chiliä. Suomen Chiliyhdistyksen puheenjohtaja Jarkko Stenfors suosittelee yhdistämään chiliä mihin tahansa jäätelömakuun.

– Yhdistelmiä kannattaa kokeilla rohkeasti. Maitotuotteessa chili ei maistu niin tuliselta kuin sen pitäisi maistua, sillä maidon proteiini liuottaa kapsaisiinia.

Kokeile chiliä esimerkiksi mansikkaisen, suklaisen tai hedelmäisen jäätelön kanssa. Voit sekoittaa chiliä valmiiseen kaupan jäätelöön tai pyöräyttää jäätelön alusta asti itse. 

Kokeile esimerkiksi Makuja.fi:n Avokadojäätelöä tai Minuutin mansikkajäätelöä

Chilijauhetta kannattaa ripotella joukkoon varovasti ja maistella välissä, jotta sopiva tasapaino löytyy. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja